Det var 2012 som den då 17-åriga Amanda Mair släppte sitt självbetitlade debutalbum med bland annat singlarna Doubt och House .
Efter det försvann Amanda från scenerna och spellistorna.

Popmuzik Podcast

Du har varit borta i fyra år. Vad har du gjort under tiden?
Jag har gått klart skolan och tagit studenten. Det var ju när jag gick gymnasiet som jag släppte första skivan. Sedan när jag skulle ta tag i musiken igen behövde jag komma på vad jag ville göra och för cirka ett och ett halvt år sedan började jag skriva tillsammans med min producent Simon Hagström Rennerstedt vilket jag inte gjort tidigare. Efter det har vi jobbat på EPn.

Hur kom samarbetet med Simon till?
Min kompis skulle tatuera mig i en liten lägenhet på Östermalm. Där mötte jag Simon i hissen upp till lägenheten. Han frågade om jag var Amanda och sa att han skulle höra av sig för han hade skaffat en liten studio och ville att jag skulle komma förbi. Det funkade skitbra redan första dagen och sedan dess har vi jobbat ihop. Några låtar har vi gjort tillsammans med andra topliners, och en låt har jag skrivit själv.

När du säger att du börjat skriva själv – vad var det svårt eller kom det naturligt?
Det är ju lite som att öppna sin dagbok för hela världen, och det är väl det jag jobbat mycket på. Med vissa personer vågar jag öppna upp mig mer, och det är bra att kunna sätta ord på det man känner och hur man mår.

Skulle du säga att det finns någon röd tråd på EPn?
EPn handlar mycket om att hitta och våga vara sig själv. En låt som vi började skriva på för ett par veckor sedan handlar om att vara introvert. Det är något jag insett senaste året att jag är och att det är något som är svårt att acceptera i dagens samhälle. Man ska mingla och vara bra på att snacka och uttrycka sig. Så den röda tråden är väl att våga vara sig själv och inte ändra på sig själv för att passa in.

Har detta varit ett problem för dig som artist?
Absolut. Det påverkar mig dagligen. En osäkerheten som hänger ihop att man är introvert och vissa dagar känns det som det bromsar mycket.

När du kan skriva om det, lättar det då?
Genom mina texter och att jag faktiskt skriver om det så känner jag att jag mer och mer kan acceptera det. Det är skönt att kunna föra detta vidare att man inte behöver vara den bästa minglaren i staden.
amanda-mair-rush
Du släppte precis låten Rush . Berätta lite om den?
Rush handlar om att man hamnat i ett dåligt upprepande beteende som man inte trivs med. Men att det är så attraktivt att man fortsätter med det. En dålig vana och relation. Något man vill bryta sig loss ifrån men inte kan helt enkelt.

Vad händer härnäst för dig?
Jag är mycket i studion och skriver med andra producenter och låtskrivare just nu. Allt är väldigt nytt för mig och jag springer runt på förlag och sådant.
Just nu är den en låt till som ska bli färdig på EPn sedan är den klar. Sedan ska vi börja jobba på kommande släpp. Jag fokuserar inte så mycket på att gigga, men jag har satt ihop ett band för att kunna stå på scen. Med andra ord är det mycket som är i process just nu.

Amanda släppte som sagt precis singeln Rush som följde upp Wednesday från i våras. EPn planeras att släppas under första halvan av 2017.

Amanda Mair
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011