19-åriga Bella är ett spännande nytt namn på pop-himlen. Med sitt hookiga sound och självklara stämma har hon en gedigen bakgrund inom scen och teater, därtill är sångerskan världsvan på scenen och känd för sin grymma stämma. Ni hör ju! Det här är ett namn att lägga på minnet. Strax innan släppet av andra singeln Ingen annan passade vi på att ställa några frågor.

Favoriter Apple Music

Nu släpps din andra singel Ingen annan. Hur skulle du beskriva känslan i kroppen såhär kring release? 

– Det är en spännande känsla. Man går runt och är taggad varje dag fram till releasen och även efter. Det känns också extra roligt med tanke på att jag har varit med och skrivit denna låten tillskillnad från min första låt. Denna låten är en av mina favoriter vi gjort så därför känns det också riktigt kul att folk äntligen ska få ta del av den! 

Låten Ingen annan bygger på lånade fraser från andra svenska låtar. Vilka har du hämtat inspiration ifrån? 

– Vi har blandat massa olika artister, de som framkommer i låten är: Veronica Maggio, Gyllene Tider, Junie, Monica Zetterlund, Noice, Freestyle, Tommy Körberg, Kent, Victor Leksell, Anders Glennmark, Kicki Danielsson, Ted Gärdestad och Håkan Hellström.

Kommer du ihåg hur låt-idén föddes? 

– Jag minns att vi satt i studion och att Mats Tärnfors (min producent) hade skrivit refrängen till denna låten och hade börjat på första versen med ordet ”sommartider” då slog de oss att det är en titel från en annan låt och vi började klura på om man kunde ha det som något slags koncept. Sen åkte jag hem och testade skriva lite själv och kom tillbaka dagen efter med massor av idéer till kommande verser. 

Vad handlar Ingen annan om för dig?

– För mig handlar Ingen annan om kärlek, det är en ung romans där man vill ge sitt allt till en person som förtjänar det och att det är svårt att leva utan den personen.

För de som inte känner dig. Vem är Izabella Swartz (Bella), och vad kommer du från för musikalisk bakgrund? 

– Jag är en tjej på snart 20 år ifrån en liten kommun som heter Valdemarsvik. Jag har växt upp med musiken och började uppträda redan vid sex års ålder. Jag har hållit på med allt som har med musik att göra, musikteater, teater, dans och även tävlat inom sång. Ingen av mina familjemedlemmar håller på med musik så jag föddes nog bara in i det och det är jag väldigt tacksam för. 

Du har tidigare medverkat i Idol, vad tar du med dig för erfarenheter från den resan? 

– Jag utvecklades extremt mycket under den korta tiden jag medverkade. För mig har scenen alltid varit en trygghet och här vart det även en kamera till det, vilket var helt nytt för mig. Att få göra allt jag kan och är bekväm med blandat med det jag är som minst bekväm med vart så mycket på en gång. Men tack vare det så blev jag mycket mer bekväm i mig själv och även framför kameran, vilket kan vara en stor fördel inom artistyrket! 

Musiken du släpper bär på en stor mängd pop och hookiga melodier. Men hur skulle du själv beskriva ditt sound och hur har du kommit fram till att det är så du ska låta? 

– Jag älskar ju Svensk pop så det har väl nånstans varit utgångspunkten, men vi vill också fortsätta experimentera med musiken och soundet. Ta det lite låt för låt och se vart det bär. Ibland får man bara go with the flow och se vart låten och texten tar en. Man vill ju alltid hitta något unikt något som är Bella, men musik förändras och soundideal. Jag tycker inte riktigt man måste bestämma sig för en sak utan försöka utveckla sig själv, sitt uttryck och musiken.

Kommer du ihåg vad det var som fick dig att börja med musik? 

– När jag gick i sexårs så satte vi ihop en musikal på skolan jag gick på och jag tror att det var någonstans då som jag insåg att mitt intresse för sång kunde bli något mer. Vi hade flera olika tillställningar i skolan där man fick chans att sjunga solo och ju mer jag gjorde det desto mer insåg jag hur mycket jag älskade det och att det var något som jag visste att jag ville jobba med. 

Kommer du ihåg responsen du fick första gången du sjöng offentligt?  

– Med tanke på att jag har så pass liten så är det svårt att minnas helt. Men jag var en av få som var musikintresserade på min skola så jag tror att det blev som min speciella grej, att kunna sjunga, och många tyckte nog det var coolt! 

Tillhörande omslag till den aktuella låten går i läckert rött. Hur har ni tänkt vid val av cover? 

– Jag har alltid älskat att uttrycka mig i smink och hår. Att testa olika peruker och olika ögonskuggor. Så för mig är det viktigt att jag får visa denna sidan av mig i min musik och framförallt i omslagen av låtarna. Så vi funderade på att köra på lite olika teman varje gång utifrån peruk/smink färg. Jag fick känslan att denna låten representerade rött med tanke på kärlekstemat så det fick bli den första färgen vi checkade av. 

Om du får drömma, vart befinner du dig i din karriär om tre år? 

– Fullsatta arenor så som Friends och Avicii arena och framför allt åka runt på sommarturnéer där jag får sjunga på olika musikfestivaler runt om i landet, det vore en riktig dröm! 

Om du fick välja att äta middag med en artist, vem skulle det vara och varför? 

– Rolig fråga! Jag tror att jag hade valt Victor Leksell med tanke på att han har varit min största inspirationskälla till all min egen musik. Känsligheten i hans texter tillsammans med popinslaget är något som jag själv vill inrikta mig på när det gäller musik så därför hade jag valt honom. 

Med tanke på mängden låtar du lyssnat på för att skriva Ingen annan måste jag fråga vilken som är din svenska favoritlåt? 

– Av de som jag valt att använda i Ingen annan så är Svag av Victor Leksell en stor favorit. Alla hans låtar betyder extremt mycket för mig och han slog verkligen igenom över en natt med låten Svag och det är något jag också hoppas göra. 

Du står precis i början av din karriär, men finns det redan nu någon musikgenre du vet med dig att du aldrig kommer utforska och i så fall varför? 

– Jag älskar att utforska och testa olika saker men med tanke på att jag gjort de mycket live om ung och även nu så är jag väldigt nöjd med pop spåret som jag redan är inne på. Det känns som att jag under alla mina år som artist har utvecklats och letat efter min genre, men med tanke på att svensk pop är det jag själv mest lyssnar på så kändes de bäst. Sen är jag alltid öppen för nya förslag och att testa på nya saker, det är alltid kul att utmana sig själv! 

Avslutande fråga, vad händer framöver för dig? 

– Nu kommer jag fortsätta att släppa lite singlar med kortare mellanrum och så förhoppningsvis kan man börja sikta på att skapa en EP sen! När det gäller jobb så kommer jag att köra en Julshow i Linköping samt spela Pippis Jul i vinter. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011