Renate kommer ursprungligen från Sandnessjøen i Nordnorge. Numera bor hon i Göteborg, och släppte sin debut-EP Be Your Own Phoenix i fjol med fyra elektropoppiga låtar som hon gjort tillsammans med producenten Jonas Kröjtz och låtskrivaren Douglas Carr .
Nu har hon släppt videon till titelspåret på EPn. När de skulle spela in videon fick Renate ett utbrott av den ovanliga hudsjukdomen Rosacea Fulminans/Pyoderma Faciale och arbetet fick stoppas då det skulle ta månader att behandla utbrottet.
“En morgon fick jag idén om att filma videon. Jag kunde inte vänta en sekund längre. Annars hade jag inte vågat. Det var det ända sättet att hantera utbrottet och vinna över sjukdomen som har förstört så mycket. Hela processen har gett mycket mer än vad jag trodde den skulle göra. Feedbacken från nätet, vänner och familj har varit helt underbar och gett mig en enorm styrka. Nu är jag redo för fortsättningen med videosläpp, singelsläpp, och att snart stå på scen igen!”
Resultatet blev en enkel, rå, ärlig och självutlämnande musikvideo med ett starkt budskap om att alla är sin egen lyckosmed och att man ska ta livet som tjuren vid hornen och dansa.

Popmuzik Podcast


Renate
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011