Förra veckans släppte David Alexander EPn Colours under sitt artistnamn Summer Heart . En EP han spelat in i en lägenhet i södra London tillsammans med sin laptop nu under vintern. Fast egentligen skulle han haft ett helt nytt album ute vid det här laget. I somras skrev han ett 30-tal låtar som skulle ha blivit ett album. Men så långt gick det aldrig.
”Du vet när man jobbat såpass länge med något att man känner att man måste göra klart det för att annars känns det som slöseri med tiden? Lite så var det. Samtidigt kände jag att det inte alls var det jag ville göra, så jag slängde allt.”

Nordiska Favoriter

David berättade att han vill göra så mycket som möjligt på en låt så snabbt som möjligt, annars blir den antagligen aldrig färdig. Det var det som var problemet med materialet han skrev under sommaren. För lång period, och då hade han redan hunnit tröttnat på låtarna.
”Jag sätter mig ner och jobbar på en låt 10 timmar i sträck. Har jag inte kommit tillräckligt långt på den tiden blir den nog aldrig färdig. Man är liksom inne i en känsla när man jobbar och den sitter i såpass länge att man klarar av att hålla den i 10 timmar för att sedan fullfölja den dagen därpå. Jag kan inte jobba två timmar en dag och två nästa för då kommer känslan man hade från början att försvinna.”

Istället tog sig David till London för att göra något annat under en kort men intensiv tid. Resultatet blev fyra nya låtar som han kände sig nöjd med och som utgjorde den nya EPn Colours.

-Älskar förresten att du har brittisk stavning på EPn i och med att de flesta andra skulle ha stavat den Colors.

”I och med att jag spelade in den i London och har varit mycket i Storbritannien kändes det mer rätt att stava det så i och med att den är gjord på plats.”

-Du sjunger allt själv. Har du någonsin funderat på att ta in någon som sjunger?

”Först funderade jag på det, men jag kände att jag ville göra allt själv. Mycket lättare och man behöver inte diskutera med andra. Men min flickvän är med och körar på några låtar, och på Tonight’s the night på EPn är hon med och sjunger. Sedan är en kompis som heter Alex med och spelar synth på en låt, så på denna EP har jag samarbetat mer än jag gjort tidigare.”

-Det tog bara sex år.

”Haha, ja det tog ett tag inan jag lät någon annan komma in. Visst, jag har med kompisar när jag spelar live, men samtidigt är det lättare att samarbeta med folk när man redan byggt upp något för då blir folk mer intresserade.”

Foto: Felicia Hansson
Foto: Felicia Hansson

David fick upp ögonen för Washed Out i slutet av 00-talet och gillade stilen som Ernest Greene körde med. Så han lånade sin fars synthar och trummaskiner när han kommit tillbaka hem till Halmstad efter en period utomlands och började producera sina egna låtar.
En kompis från Tyskland lade upp en av hans låtar på sin blogg, och snabbt spred sig Summer Hearts musik över internet som en enda stor sommarvåg.

”I början kallade jag mig för Sommarhjärta för att det lät fint. Men när folk började lyssna på mig var ju ingen från Sverige, så då valde jag att ändra namnet till Summer Heart. Det kändes mer rätt att ha ett engelskt namn i och med att mina texter var på engelska.”

-När du remixar andra artister, vad vill du försöka göra med låten då?

”Jag brukar lägga på sångstämmor på låtarna. Jag gjorde tillexempel en remix på Alice Boman (Skiss 2 ) och där har jag lagt till min egna sång och klippt och klistrat med den. Sedan brukar jag även lägga till en gitarrslinga.
Saken är den att jag kommer ju inte från en remixbakgrund, utan från att skriva egen musik och då vill jag lägga till egna grejer när jag remixar också.”

-Vad händer 2016?

”Jag har precis kommit tillbaka från USA där jag bott en månad i New York och skrivit tillsammans med några vänner. Det är faktiskt första gången jag skrivit tillsammans med andra. Så de låtarna ska spelas in och mixas och mastras nu. Det kommer väl släppas någon gång under året, och förhoppningsvis blir det lite spelningar också, men där är inget spikat än.”

Innan vi lägger på berättar David att han redan hunnit skriva två nya låtar sedan han kom hem från New York, så den där 10-timmarsregeln verkar fungera bra för David och hans kreativitet.

Lyssna på EPn Colours här:

Summer Heart
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011