Efter att ha imponerat på undertecknad med singlarna Dark Space och Girl on fire är det dags för Skylark att släppa den dansanta poplåten Run away. Med ett härligt driv, sköna synthar och sång skapar artisten och producenten ännu en hit som jag föll för.

Popmuzik Lover Patreon

Jag bad Tobias Jonsson, som är personen bakom artistnamnet, att berätta lite mer om sig själv och musiken.

Hur blev Skylark till?

Efter att ha jobbat med stora och små skivbolag har jag nu valt att för att få total artistisk frihet köra helt ”gör-det-själv” även om jag såklart samarbetar med vokalister främst eftersom jag själv inte sjunger. Mycket jobb men också mycket roligt att lära sig nya delar i processen med promotion, driva bolag, nätverkande mm.

Vad har du gjort innan du började med just detta musikprojekt?

Jag har tidigare jobbat med ett stort antal artister, såväl svenska som utländska. SQS Supastars, Al Bano, Magnus Carlsson, Neo, The Lovers Of Valdaro, Anniela för att nämna några.

Vilka artister har inspirerat dig igenom åren och på vilket sätt?

Mest av allt Yazoo, Röyksopp och Giorgio Moroder tror jag. Snygga syntslingor, coola basgångar tillsammans med starka melodier och grymma vokalister.

Vad gör du vid sidan om musiken?

Är med och driver Volt Studios i Kalmar i min roll som verksamhetsutvecklare för studieförbundet NBV Sydost. Där har vi 7 studios vari en massa grymma låtskrivare, producenter och band huserar. Välkomna att kika förbi! Sedan jobbar jag även som frilansande ljuddesigner åt bland annat Roland Corp. och Arturia där jag gör ljudbanker till deras syntar.

Du är nu aktuell med singeln Run away. Vad handlar låten om?

Det är en romantisk, elektronisk låt som handlar om att vara så kär i någon att man inte kan ta det lugnt eller sakta utan bara vill köra på och springa iväg med känslan.

Vem är det som sjunger på låten och hur kom ni i kontakt?

Det är Ida Gratte, ursprungligen från Nybro, som sjunger. Eftersom hon har sin egna artistkarriär gjorde hon det lite anonymt denna gången. Vi har känt varandra och samarbetat med musiken ett par år. Vi har även varit kollegor på NBV och tillsammans drivit Volt Studios.

Hur arbetade ni fram låten?

Jag gjorde bakgrunden, produktionen. Sen skickade jag detta till Ida som skrev text och sångmelodi samt spelade in i sin studio i Stockholm. Därefter bollade vi lite idéer fram och tillbaka angående detaljer, mix med mera.

Hur ser framtiden för Skylark ut?

Som en sol. :) Kommer släppa minst två låtar till under 2022. Sen får vi se vad som händer. Förhoppningsvis kommer projektet fortsätta i flera år till framöver.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011