Ryktesmaskinen är igång och just nu surras (och suras) det en hel del om att Apple k-a-n-s-k-e ska ta bort 3,5 mm hörlursingången på nästa modell av iPhone. Istället ska man då använda antingen Lightningporten som man har för att ladda mobilen med eller ett par Bluetooth-hörlurar.
Apple är ganska duktiga på att skala bort saker. De var tidiga med att ta bort disketten från datorerna för att ersätta dem med CD-Rom. De släpper datorer utan mekanisk hårddisk och nu har inga av deras modeller en CD eller DVD-läsare. Folk streamar filmer eller musik. Har de dokument lägger de dessa på en USB-sticka eller DropBox.
Samma när man konsumerar musiken.

DOLBY ATMOS

Fler och fler strömmar musiken till högtalare som inte har sladd. Jag själv har trådlösa högtalare hemma för att lyssna på musik via datorn. När jag gymmar har jag trådlösa PowerBeats och när jag reser har jag ett par Studio Beats. Jag har även trådade hörlurar, men jag känner ärligt att jag vill byta ut alla till trådlösa. Det är kanske inte lika tungt ljud om man vill ha mycket bas i trådlösa, men det är fan så mycket mer smidigt att slippa trådar. Speciellt nu när det funkar såpass bra med Bluetooth. För några år sedan var det lögn i helvete att få vettig upplevelse med Bluetooth som hela tiden hackade eller förlorade kontakten med mobilen. Men nu skulle jag säga att de gånger är så få att jag inte ens mins när det hände senast. Batterit i mobilen och hörlurarna var även det ett stort problem, men med Bluetooth 4 och uppåt har de blivit så energisnåla att det inte heller är ett hinder att skaffa en trådlös enhet.
Om man dock vill ha trådade lurar kommer det säkert säljas dyra Lightning till 3,5 mm adaptrar för mobilen tills man vill byta ut sina hörlurar mot sådana som har just Lightningkontakt eller är trådlösa.
Jag tror tiden är inne att slopa den uråldriga 3,5 mm-kontakten för att istället satsa på trådlöst ljud.
Så mitt råd – om du är iPhone-användare – är att nästa gång du ska köpa nya hörlurar, så satsa på trådlösa. Om nu Apple slopar hörlursingången, så kan du vara säker på att många andra tillverkare kommer följa efter i nästa uppdatering – så förr eller senare är du ändå tvungen att ha ett par trådlösa hörlurar om du vill lyssna på musik utanför hemmet.
Men först får vi väl se om ryktena stämmer – någon gång i September när iPhone 7 borde presenteras. Om det är så, vet vi redan då Årets Julklapp 2016.

Vad tror du?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011