Olly Murs var i Sverige i veckan för en snabbvisit.
Den brittiska sångaren slog som bekant igenom i TV-programmet X Factor 2009 där han tillslut hamnade på andraplatsen efter Joe McElderry som vann det året.
Under de två säsonger som gick 2011 och 2012 var Olly tillbaka i programmet som presentatör för eftersnackprogrammet Xtra Factor tillsammans med Caroline Flack , vilket blev otroligt lyckat och uppskattat. De lyckades skapa något intressant och roligt av programmet och detta var väl en av anledningarna till att när nu X Factors presentatör Dermit O’Leary valt att lämna efter åtta säsonger var det just Olly och Caroline som fick frågan.

Följ på Apple Music

-Din karriär började i X Factor, sedan var du presentatör för Xtra Factor och nu är du presentatör för själva X Factor. Kommer du någonsin undan den där serien?

”Jag kan knappt tro det själv att jag började som tävlande i serien och nu ska jag leda programmet. Så det ska bli galet kul.”

-Var det en självklarhet att säga ja?

”Egentligen var det ju det. Men visst, det var inte ett helt självklart att bara säga ja på stående fot. Först fick jag kolla så det inte krockade med shower och mitt egna arbete. Men jag ville ju verkligen göra det, så för mig var det fantastiskt att vi fick till det.”

-Fick ni några smarta råd från Dermont?

”Vi och Dermont har en bra relation, och han har varit väldigt stöttande över att vi ska ta över rollen, så han har bjudit på en del bra råd på vägen. Sedan får vi väl ringa honom varje vecka och be om råd när saker går fel. Haha.”

-Har ni börjat med uttagningen för säsongen än förresten?

”Nej, inte än, utan vi kör igång nästa månad.”

-Du sjöng ju en duett med Robbie Williams i X Factor, och du har varit med på hans turné runt Europa. När du var med i X Factor var ju han en av dina stora förebilder. Känner du att själv blivit en bra förebild för nya artister som vågar sig på en musikkarriär?

”Ja, jag hoppas att jag inspirerar folk att göra musik, och även att när de ser mig vågar ställa upp i ett program som X Factor om de har talangen för det. Själv var jag otroligt lycklig över att ha någon som Robbie som stöttade mig.
Så jag hoppas verkligen att någon av de artister som tar sig igenom programmet nu ser mig som en inspirationskälla till att satsa på en musikkarriär.”

-Ja vi får hoppas att ni hittar några riktigt bra artister även denna säsongen.

”Ja verkligen. Målet med programmet att vaska fram de där gömda godbitarna och ge dem genombrottet de förtjänar.”

-Har du förresten någon speciell svensk artists om du gillar?

”Oh, ärligt så är jag ganska dålig på just svenska artister, men det finns ju så många otroligt duktiga producenter och låtskrivare här som skapar de störta hitsen, så det har ni gott om i Sverige.”

-Slutligen då. Om BBC hade frågat om du skulle vilja vara med i Eurovision, skulle det vara något för dig?

”Ärligt, just nu är jag ganska fullbokad så nu skulle jag nog säga nej. Men man vet aldrig vad som kan hända längre fram.”

Ni kommer kunna se Olly i Stockholm under Rix FM-festivalen den 30:e Augusti, och fram tills dess kan ni lyssna på hans senaste album Never Been Better här nedan.
Årets säsong av X Factor sparkar igång i höst.

Olly Murs @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011