Mello malmö
Efter en svår vecka, där folk gått från favoriter till kansken och från ”inte” till ”ja” hoppas jag att publiken i Malmö skulle få mig att hitta en ballans mellan vilka artister som skulle kunna göra bäst ifrån sig under lördagen.
Tror mig, jag har verkligen velat fram och tillbaka denna vecka, och inte riktigt hittat en hel säker tippning.
Eller jo. I och med att det är App-året så kommer garanterat Samir och Viktor att ta en av platserna till finalen.
Inte mig emot om jag ska vara ärligt. För hur struligt det än må ha varit under repen, och hur loj killarna än må vara så är det ett kul party. Groupie är liksom inte värre än vilken sommarplåga som helst som sätter sig på hjärnan, och sätter sig på hjärnan det gör den.
Men efter det blir det lite svårare.
Det finns egentligen fyra kandidater till tre platser: Linus Svenning, Marie Bergman & Sanne Samomonsen, Magnus Carlsson och Mariette. Neverstore och Emelie får ta enkel hem efter kvällen.
Men vilket bidrag gör Samir & Viktor sällskap?
Efter responsen på publiken i Malmö skulle jag nog satsa på Magnus Carlsson. Han levererar en upp-poppad Skara-schlager med tonartshöjning och allt. Det är proffsigt och snyggt i rutan, och den del av publikens om älskar enkel och kul pop kommer få valuta för pengarna.
Själv är jag dock väldigt svag för Mariette, som absolut har kvällens bästa låt.
Det är en Euphoria för 2015, men som absolut inte känns som ett plagiat. Istället är det kanske mer Niki and the Dove i stilen då den r väldigt rytmisk och numret är toksnyggt och arty utan att bli svårt och konstigt.
Även Linus har ett imponerande scennummer denna vecka.
Han är omringad av trumslagare och det ser faktiskt riktigt imponerande ut på skärmarna i arenan. Mäktig och filmisk folkmusik med Irländska toner.
Under kvällens genrep kunde vi dock inte se hur Sanne och Maries bidrag kommer att se ut i TV i och med att monitorerna inte ville funka. Så jag är inte helt säker på hur det ser ut i bild, men på scenen såg det lite svagare ut dock.

POPMUZIK LOVER 2

Innan vi övergår till min tippning, så kan jag nämna att Robin Paulsson och Sanna Nilesen än en gång levererar denna vecka. De är avslappnat lättsamt. Inga stora flabb direkt, och inledningsnumret är kanske lite väl långt måste jag säga. Men som presentatörer är det proffs.
Med stadig hand guidar de oss igenom kvällen. Det är liksom lagom och behöver inte vara mer.
Mellanakten med Empire state of Åkarp (Robins hemstad) är dock riktigt kul.
Sedan är jag fortfarande väldigt förtjust i Filippa Bark som driver hejdlöst med artisterna i Green Room. ”Ni är ju inga akademiker, eller hur Samir?”

Hur tror jag att det blir i morgon då?
Ska jag vara ärlig så känns det som platserna ett till fyra kan kastas om hursomhelst.
Samir och Viktor kan lika gärna komma till Andra Chansen som direkt till final, och Linus kan även han hamna lite varsom.
Men jag tror…

Samir och Viktor
Magus Carlsson

Lius Svenning
Mariette

Marie Bergman & Sanne Salomonsen
Neverstore
Emelie Irewald

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011