Royal Blood

Följ på Apple Music

Royal Blood är en brittisk duo bestående av Michael Kerr på bas och sång samt Ben Thatcher på trummor. Rockgruppen bildades 2013 i Brighton och strax före de släppte sin debutsingel sågs Arctic Monkeys trummis Matt Helder med en t-shirt där han visade sitt stöd för bandet. Bra marknadsföring.

11 november 2013 släppte duon sin debutsingel Out of the Black och 2014 gästspelade de på några av Arctic Monkeys konserter. De blev också nominerade till BBC Sound of 2014. Debutalbumet Royal Blood släpptes 25 augusti 2014 och togs väl emot av både publik och kritiker. I år kommer de att vara förband åt Foo Fighters under några stopp på deras turné och de har också sagt att de under denna tid ska börja skriva på sitt andra album.

Här kommer den sprillans nya videon till Out Of The Black.

Royal Blood @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011