För 30 år sedan, i november 1984, släppte den franske musikern Jean Michel Jarre sitt mästerliga album Zoolook .
Skivan var uppbygd på en kombination av att sampla röster från 23 olika språk (därav svenska) och synthar, vilket gjorde den för sin tid väldigt unik.
Skivan var även den första som var helt digitalt inspelad, mixad och mastrad.
Nu har i alla fall skivan släppts igen i en 30-års utgåva. Lite ommastrad och trixad, som sig bör med en så gammal master. Tyvärr får vi inget roligt extramaterial, vilket är tråkigt. Lite mer går det ju att jobba om man ändå ska gräva i musikarkiv tycker jag allt.
Dock tycker jag det är ett album ni bör kolla in om ni gillar lite annorlunda synthpop, men som ändå är en viktig del av musikhistorien.

Apple Music Svensk Pop

Och för lite 80-atls nostalgi kan ni även se videon till Zoolookologie här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.