För 30 år sedan, i november 1984, släppte den franske musikern Jean Michel Jarre sitt mästerliga album Zoolook .
Skivan var uppbygd på en kombination av att sampla röster från 23 olika språk (därav svenska) och synthar, vilket gjorde den för sin tid väldigt unik.
Skivan var även den första som var helt digitalt inspelad, mixad och mastrad.
Nu har i alla fall skivan släppts igen i en 30-års utgåva. Lite ommastrad och trixad, som sig bör med en så gammal master. Tyvärr får vi inget roligt extramaterial, vilket är tråkigt. Lite mer går det ju att jobba om man ändå ska gräva i musikarkiv tycker jag allt.
Dock tycker jag det är ett album ni bör kolla in om ni gillar lite annorlunda synthpop, men som ändå är en viktig del av musikhistorien.

Följ på Apple Music

Och för lite 80-atls nostalgi kan ni även se videon till Zoolookologie här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.