Cody Simpson & The Tide – Wave One

Cody Simpson började som en popartist som likt många andra lade upp låtar på YouTube. Med sin surfer-look och album med titlar som Paradise och Surfers Paradise var han lite av en livsstilsartist. Sedan ville Cody bli mer akustisk och mer ”äkta”. Inte artisten som sjöng lysande poplåtar som Wish U were here, eller spela in Drake-inspirerade mixtapes. Det slutade med att han droppades av skivbolaget. Själv var jag väl inte helt nöjd med den utvecklingen. Det resulterade i albumet Free, vars titel skulle anspela på att han var fri som artist och kunde göra vad han ville. Behöver knappast säga att albumet inte var så värst roligt. Funkig mix av akustisk pop-rock som kändes väldigt intetsägande.

Nu är Cody tillbaka med EP:n Wave One som han spelat in tillsammans med duon The Tide. Får lite Sting-känsla av Codys röst denna gång. Speciellt under inledande Waiting for the tide.
EP:n som helhet är somrig och lättsam och ska jag vara ärlig så känns det väl främst som ett after beach band. Det är väl passande för en surfar-kille som Cody, som nu gått från den poppiga surfkillen till den lite mer rockiga. Men nu står han i alla fall med benen i båda lägren på något vis.

Här kan du även se videon till låten Waiting for the tide.

Cody Simpson
@Instagram

4 / 10

Cody verkar ha hittat sig själv i funkig pop och lättsam rock. Hans nya EP Wave One känns som ett klassiskt after beach-set där man är omringad av Piña Colada.

  • User Ratings (0 Votes) 0

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Vad tyckte du?

Send this to a friend