8

Sigird presenterar en ny nivå av sårbarhet på sin andra platta How To Let Go. Sångaren som en gång presenterades som den vanliga tjejen med vit t-shirt och jeans är allt annat än vanlig. Med en unik känsla för melodier och hooks ger hon oss sitt absolut starkaste album hitintills. En stark fyra!

  • User Ratings (0 Votes) 0

Efter en monumental debut sägs det andra albumet bevisa om en artist är här för att stanna. Helt ärligt kan jag känna att det är ett otroligt förlegat synsätt på konstnärligt uttryck. Går inte andra albumet lika bra rent kommersiellt, skapa ett nytt! Men med det sagt kan det vara minst lika uttrycksfullt utan monumentala hits. Det har nu blivit dags för norska Sigrid att sluta upp i skaran av andraårselever. Tittar vi på siffror har hon än inte nått höjderna med debuten, men vet ni vad! Sett till helheten är How To Let Go ett magnifikt album oberoende streaming. Med en oförskämd skicklighet för hookiga melodier inklätt i sårbarhet och lekfulla produktioner har jag svårt att inte älska varenda spår på denna 12 låtar långa samling. Vad jag gillar allra mest med Sigrids artisteri är att det känns genuint, rått och opolerat. Olikt mycket annan popmusik som passerat diverse filter för att låta så generisk som möjligt är det här unikt. Som allra mest glimrar sångerskan när hennes röst spricker och hon blottar sin själ för oss lyssnare. 

DOLBY ATMOS

Ser vi till singlar kom första från albumet redan våren 2021. Spåret Mirror är en skickligt kalkylerad cross-over mellan Sigrids råa pop och modern dans/nutidisco. Refrängen är omedelbar och  uppmuntrar även de mest självironiska människor att skrika ”Jag älskar synen av mig själv i spegeln”. Sigrids extraordinära empatiska touch fortsätter in i det helt oförutsägbara samarbetet med Bring Me The Horizon och låten Bad Life. Denna bitterljuva rockballad presenterar en uppsjö av känslor som försonar alla som kämpar med mental ohälsa. I mitt tycke plattans mest träffande spår rent emotionellt. 

Medan debutalbumet Sucker Punch var berikat med breda syntar och mer sparsmakade produktioner är How To Let Go ett beviset Sigrids musikaliska tillväxt. Plattans tredje singel It Gets Dark breder ut ett kosmiskt underland som accepterar de dåliga tiderna så att de goda stunderna kan lysa ljusare. Med en dånande bas och ett megastort gitarrsolo förklarade sångerskan i en intervju att just detta spår satt prägeln för hela albumets sound. Helt magnifikt! 

Över tolv spår utforskar Sigrid nya sound som presenterar glimtar av hennes musikhjältar. Den hypnotiska Dancer bygger kring 70-talets psykedelia och sticker ut med kraftfulla trummor och glittriga syntar. På A Driver Saved My Life vänder sångerskan istället blicken åt 00-talet, något vi aldrig sett henne göra förut men med bravur. Hela albumet är en frisk fläkt med en modern twist på 80- och 90-talets dansgolvshits. Kraftfulla syntar varvas med organisk inslag och soundet rör sig mellan pop, rock och synth men förblir hela tiden Sigrid. 

How To Let Go läggs fram som ett konceptalbum likt en ode till begreppet carpe diem. Den luftiga låten Risk Of Getting Hurt är ett tydligt exempel på detta och presenterar tanken på att ta tag i livet när du kan, även om det finns risker. Medan den bemyndigande Burning Bridges är förtjusande transparent om att äntligen släppa taget om ett ex du försöker gottgöra allt med. 

Det här är på alla plan ett album om personlig utveckling och Sigrid har i mina ögon och öron blommat ut till en självklar världsartist. Hon presenterade som den norska tjejen som bar en vanlig vit t-shirt, jeans och dansade som om ingen såg på. Men det finns absolut inget vanligt med denna popmakare, hon är helt och hållet unik och hennes musik talar sitt tydliga språk. Ett lysande album!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011