ep

All Hail The Silence – AHTS (EP)

All Hail The Silence är ett samarbete mellan BT och Christian Burns som 2012 inleddes med singeln Looking Glass. Vi fick sedan vänta ända till slutet av 2016 innan vi fick något nytt med duon, då i form av EP:n AHTS.
Här bjuds vi på fyra starka stnthbaserade låtar som färgats av BTs innovativa produktion. Det är nästan som en nutida hyllning till den klassiska synthpopen, men istället för att vara ögonblickliga radiolåtar så blir det svulstigt och klockar över sju minuter på tre av spåren.
Jag gillar detta. Pop behöver ju inte alltid vara format efter radiospellistor, utan här är det mycket känsla som bygger upp låtarna och det gör dem mer filmiska. Visst, Broken Satellite kanske kan ses som lite arty, men jag gillar den ändå. Den påminner lite om BTs egna The Only Constant is Change – fast då syhthigare. Men annars har ni fyra starka låtar som kan vara bra komplement de gånger Erasure och Depeche Mode inte levererar tillräckligt.

All Hail The Silence
@Facebook

7 / 10

Som en mix av klassisk synthpop och dagens elektro skapar All Hail The Silence en imponerande debut-EP.

  • User Ratings (0 Votes) 0

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend