Sveriges moderna popdrottning började sin musikaliska resa med Rytmus Musikgymnasium och som låtskrivare. Hon valde sedan att satsa på sin egna musik och släppte 2014 hennes första album Queen Of The Clouds . Där hittar vi låtar som Habits (Stay High) och Talking Body som båda har över 229 miljoner streams på Spotify. Hon har även öppnat för Katy Perry i USA och varit gästartist till bland annat Flume , Nick Jonas , Adam Lambert , Wiz Khalifa och Coldplay .

Nu är hon tillbaka på egen hand med sitt sprillans nya album Lady Wood , som handlar om att jaga efter det som får en att känna sig levande. Albumet är uppdelat i 2 kapitel, det första är Fairy Dust , som speglar det lätta i livet, frihet och strävan efter lycka. Här hittar vi de tre tidigare släppta popsinglarna, Cool Girl , Influence och True Disaster , tillsammans med två helt nya låtar. Det andra kapitlet, Fire Fade , är mörkare och mer sårbart. Här visar Tove oss sitt äkta sårbara jag långt bort från alla kameror. Under detta kapitel finner vi 5 helt nya låtar som skildrar en lite hårdare verklighet. Albumet ska även vara en hyllning till den kvinnliga sexualiteten och att man som kvinna inte har något att skämmas över. Lady Wood fungerar alltså som ett uttryck mot ”Grow some balls”, att kvinnor också kan ha stake. Hon är en av de få stora artister tillsammans med Zara Larsson och Beyonce som öppet uppmärksammar kvinnor och feminism.

Bland de nya låtarna på albumet hittar vi Vibes featuring Joe Janiak , som är en av de lugnare låtarna. Den är lite som det svarta fåret på albumet. Soundet av en akustisk gitarr i verserna tillsammans med Toves röst är obekant och skiljer sig på så sätt från övriga låtar hon släppt. De starkaste låtarna på albumet, utöver de tre singlarna, är Flashes och Imaginary Friend . Här får vi en riklig dos av ren och rå Tove. Hon levererar lagom upptempo, ärlighet och mörker, och det känns så mycket som hon.

Det generella soundet i albumet låter dock inte som förväntat. De tre tidigare släppta upptemposinglarna gav oss lite falska förhoppningar om ett kaxigt och rent popalbum. Det är kaxigt, men innehåller betydligt mer chill och mörker än vad man kunnat tro. Albumet växer dock mer efter varje lyssning, man behöver bara skjuta sina förväntningar åt sidan för att det ska slå hårt. Lady Wood är inte kärlek vid första ögonkastet, men definitivt vid andra.

Tove levererar genom hela albumet med hög kvalité. Hon har redan haft stor succé och det tyder på att det kommer bli ännu mer av framgång för hennes del. Tro inte heller att det är allt hon har att leverera – Lady Wood är bara ena delen av ett dubbelalbum. Andra delen förväntas släppas någon gång under 2017 med två nya kapitel. Nu åker hon även ut på turné där hon gör två stopp i Sverige i mars, i Stockholm och Göteborg.

Tove Lo
@Facebook

8 / 10

Tove struntar i censuren och låter ärligheten flöda kring både glädje och mörker på nya albumet med feministiskt budskap.

  • User Ratings (0 Votes) 0

About Author

Jag är Stina, en 21-åring som studerar marknadskommunikation på Stockholms Universitet. Går kanske på lite för många konserter och lyssnar alltid på musik. Hos mig spelas framförallt olika typer av pop, indie och elektroniskt. Rihanna får mig att gå ned på knä.

Comments are closed.

Send this to a friend