Det är ganska ofta som jag får frågan om jag vill intervjua en artist eller band som jag egentligen aldrig ens hört talas om.
Med den enorma flod av nyheter som sveper över oss varje vecka med nya artister och låtar är det nästan omöjligt att ha koll på ens en bråkdel, även om jag skulle säga att jag fångar upp ganska mycket. 
Men just The Preatures från Australien hade jag ingen aning om när frågan kom. Så jag gjorde som jag brukar och startar igång deras musik i Spotify för att se om det är i närheten av vad jag tycker om.
Gruppens indie pop som binder samman gruppens andra EPn Is this how you feel? kändes ändå ganska skön, så jag tyckte det var lika bäst att få några ord med dem. Vem vet, de kanske är supertrevliga också, vilket inte gör saker sämre. Saken är den att de flesta artister jag haft äran att träffa är väldigt trevliga. Så det är nog mer en regel än undantag i och för sig.

Favoriter Apple Music

När jag kommer in i rummet som bandet sitter och väntar i bakom pressområdet på Bråvalla visar det sig att även denna gång handlar det om fem sköna individer från Sydney.
Inga surfare dock. Jag frågar nämligen om någon av dem är del av surfinglivsstilen som vi Européer förknippar med Australien.
Dock verkar alla ha en dragning till vattnet och stränderna är viktiga för invånarna berättar sångerskan och keyboardisten Isabella Manfredi – eller Izzi som hon kallas.
”Hela naturen i Australien är viktig för många av oss och jag tror inte man fattar hur viktig den är förrän man åkt därifrån. Även i USA som ändå har stora vidder känns landet inte lika stort som hemma i Australien.” förklarar hon.

Bandet har med Bråvallafestivalen sin första spelning här i Sverige, och de är så klart väldigt spända på vad både landet och den svenska publiken har att erbjuda.
Det är ju inte var dag som en står på en festival med 60.000 besökare. 
I alla fall inte om man bara tittar tillbaka lite på gruppens historia som började med att göra dåliga Rolling Stones -covers.
”Hey! Vi gjorde många dåliga covers på andra band också, så vi diskriminerade ingen!” säger Izzi och skrattar.
Inlägget på deras Wikipedia-sida kanske de borde ändra. Det var nog ett dåligt citat från bandets tidiga dagar som hänger sig kvar. Inte för att de tycker det är jobbigt eller så. Men bara för att man gör en dålig cover på Heart of Stone betyder det kanske inte att man bara gör Rolling Stones-covers.
Gruppen är dock influerade av stilar som blues, country americana och brittisk popmusik, så ja, det finns en del saker att göra covers på.

-Producerar ni er musik själva?

Jack Moffitt : Första EPn vi gjorde, Shaking Hands , var producerad tillsammans med en kille som heter Tony Buchen .
Då studiorna här i Sydney höll på att stänga ner i och med att vi var inne i en ganska tuff tid här i landet, flög vi till Los Angeles och spelade in EPn med honom.
Den andra EPn har jag producerat.
Nu med albumet har vi jobbat tillsammans Jim Eno från ett band som heter Spoon från Austin i Texas.

-Skriver ni allt tillsammans eller har ni olika roller inom bandet?

Jack : Vi jobbar tillsammans och försöker hitta en låt, sedan tar Izzi över och försöker göra det bästa med det vi kommit fram med. Lite som att när vi spelar så kastar vi upp saker på väggen och ser vad som fastnar. 
Izzi gör all text till låtarna, så det är hennes jobb.

-Hur känner ni att ni utvecklats som band mellan de båda EP och album?

Jack : Vi kände att något hände inom bandet med Is this how you feel. Det var något speciellt och saker föll på plats för oss. Men under tiden har vi nog hittat känslan för vad som är en riktigt bra låt och lyckats hålla fast vid den känslan utan att överarbeta den. Att liksom förstå hur något vill och behöver vara, och bara låta det bli så. Det är en balansgång som är riktigt svår.

-När släpps skivan?

Jack: Den kommer när den är klar! Haha. 
Nä, men förhoppningsvis under hösten och definitivt innan jul.

När de gjort sin spelning på Bråvalla drog de vidare på sin Europa-turné. Men först skulle de besöka Sigtuna vilket alla verkar spända över.
Det är ändå Sveriges äldsta stad, och inte ens jag har varit där. Det måste ju absolut vara något att ta hem och berätta för vännerna i Australien.

Videon till Is This How You Feel? :

The Preatures @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011