Ester Fox släppte nyligen sommarsingeln Close en dryg månad senare är artisten tillbaka med den bubblande poplåten Never been better. Låten är skräddarsydd till det nystartade sminkmärket Minolei. Till ljudet av nostalgisk 80-talsproduktion sprider Ester överdoser av glädje och självförtroende som går i linje med det kosmetikföretagets värderingar. Det är spännande när två världar möts på detta sätt så självklart hörde vi av oss till sångerskan för att få veta mer.

Popmuzik Lover Patreon

Aktuell med låten Never been better skriven till sminkmärket Minolei, berätta hur började ni samarbeta?

Det började med att Emma Filipssons, en av grundarna, hörde av sig till mig för precis ett år sedan. Jag och Emma har känt varandra sedan 2014 då hon sminkade mig till min absolut första singel, Rome, som jag släppte under namnet Ester. 

Vi hade ett zoom-möte där hon och Helena Amiley berättade om produkterna och deras vision med att ha en egen låt – något jag absolut inte kunde säga nej till!

Vilket budskap vill du förmedla med singeln? 

All text är inspirerad av Minoleis värderingar – passion, självförtroende och sprida positiv energi. Musikaliskt har den flera unika delar som är skapade så att de ska kunna använda olika delar av låten till sina filmer i sociala medier och marknadsföring, men även för att det är nice att kunna ge olika vibes i samma låt.

Kan du återberätta hur låtskrivareprocessen såg ut, var det en självklar text eller stötte du på några problem under skapandet? 

Jag började att göra tre olika korta varianter för att ge dem möjlighet att välja vilket håll jag skulle gå mot. De fastnade direkt för alternativet ”Better together” som vi tillsammans gick vidare med. Låten utvecklades och mynnade så småningom ut till vad som idag är ”Never been better”

När hösten och mörkret fick jag väldigt mycket privat att deala med och låtskrivandet gick inte alls som jag hade tänkt mig. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå vidare. Då kontaktade jag min vän, Leah Muscat, som är låtskrivare och producent. Jag frågade om hon ville vara med på detta projekt och jag är glad att vi slog ihop våra kreativa hjärnor! Det är även hon som har mixat låten.

När Never been better i stort sett var klar bokade vi in ett datum för att skriva klart och spela in låten. Någon timme innan vi skulle spela in vocals så var det hög emailväxling för att få grönt ljus på vissa ordval så att Minoleis och mitt uttryck kom i perfekt synk – vilket gav ett enormt bra resultat! 

Hur har den lekfulla och 80-talsdoftande produktionen vuxit fram? 

Eftersom en del av refrängen redan var ”huggen i sten” så lekte vi fram olika intressanta delar för att hitta ett snyggt sätt att sy ihop dem. Vi cirkulerade mellan pianot, gitarren och datorn, letade efter coola ljud och härliga melodier som vi sedan pusslade ihop.  

Hur ser din relation till smink ut eftersom du väljer att samarbeta med ett kosmetikmärke? 

Jag älskar smink och jag blev väldigt glad när jag fick frågan av Minolei att göra deras låt. Det som gjorde att jag kände lite extra för dem var att deras produkter är specifikt anpassade för personer med oljig hy – något som jag själv har. När jag sminkar mig för att stå på scen eller bli fotad så lägger jag mycket tid på att min hy inte ska se glansig ut, och när jag fick prova deras primer, foundation och puder blev jag helt blown away av att min hy fortfarande var matt efter 12 (!) timmar. 

Vad är dina förväntningar på låten och samarbetet? 

Givetvis hoppas jag att Minolei och deras produkter som de jobbat fram i flera år får stora framgångar – för de är verkligen grymma! Sen önskar jag givetvis att Never been better når många öron, läggs till i många spellistor och inte minst att de som lyssnar på låten känner sig taggade och passionerade till livet. Textraden ”there’s a fire burning in my soul” skapar bra förutsättningar för det.

Nu stundar hösten, vad händer för dig de närmaste månaderna?

Jag och min man, C.K. Jordan, är i sluttampen av att bygga klart vår studio. Därefter kommer jag kunna fokusera på mitt musikskapande och min plan är att det kommer mer musik innan vi lämnar 2023! 

Esther Fox

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011