Guy Sebastian slog igenom i sitt hemland Australien under första säsongen av TV-serien Idol 2003, som han vann.
Från vinsten till idag har Guy släppt sex album i sitt hemland, och jobbar i skrivande stund på att slutföra sitt sjunde, där singeln Like a Drum blev första smakprovet på vad som komma skall.
Singeln är producerad av Khris Lorenz , och om man jämför låten med det tidiga som Guy släppt är denna mer dansant i produktionen.
”Ja, den är den mest dansanta på albumet. Mycket på nya skivan är mer organiskt, men även Like a drum har riktiga trummor i sig, så den blir väldigt rolig att dansa till när den spelas live.
Like a Drum var första låten jag skrev till nya skivan.”
Singeln har även fått en klubbremix av en av 2014-års mest hypade producenter, nämligen The Chainsmokers . Det var deras singel #Selfie som fick Guy att be dem remixa låten när han fick möjlighet att träffa dem.

Skicka in din musik

Det var bland annat Sam Cooke och andra klassiska soulartister som fångade hans intresse i hans fars skivsamling och som fick Guy att börja sjunga.
”Jag skulle sjunga (Everything I do) I do it for you av Bryan Adams på min kusins bröllop när jag var 12 år gammal.
Men jag blev så nervös att jag inte fick fram ett ord, och min bror som spelade piano fick rädda situationen igenom att sjunga tillsammans med mig.
Efteråt kom folk fram till mig och bad mig studera ordentligt, för en sångare skulle jag aldrig bli.
Jag sjöng inte på flera år efter det…”
När Guy gick i High School var han väldigt aktiv inom fotboll, så hans studier och idrottsintresse hade tagit över en hel del av fokusen från musiken.
Men så började han få upp ögonen för musiken igen, och allt slutade med att han sjöng under ett skolframträdande.
”Jag kommer ihåg hur jag tittade på mina fötter hela tiden och tänkte hur alla kompisar skulle reta mig. Men när jag sjungit färdigt och tittade på mina lagkamrater var det som de hade blivit berörda på något sätt. Alla undrade var jag hade gömt denna talang och varför jag inte sjungit tidigare?
Det var så det började för mig.”

Under sina studier spelade Guy i ett band och hade en del klubbspelningar. Under sista året såg han reklam för ett nytt TV-program som hette Idol, som alla tyckte han skulle söka till.
”När jag vann Idol blev jag tvungen att visa vad jag gick för.
Det är svårare att vara en artist från ett TV-program, för man får inget gratis. Men för mig gick det ändå bra i och med att jag är med och skriver och producerar mycket av min musik själv.”

-Du har ju gått från mycket co-writes till att skriva och producera helt själv under de senaset albumen.
Hur känner du att du utvecklats under åren?

”Jag brukade ju bara skriva och inte vara så noggrann. Men nu är jag mycket mer analyserande och funderar alltid på om det är något jag kan förbättra eller säga saker på ett annat sätt.
Så jag känner att mina texter har utvecklats en hel del.
Det bästa med musik är att man inte måste prioritera en viss typ av låt, utan man kan göra en låt om att dansa på en klubb eller att man skriver om att man inte ska döma andra människor.
Det beror på vilken sinnesstämning man är i, och det är det jag älskar med musik.

Under sommaren kommer Guy främst färdigställa hans kommande album.
Just nu sitter han med produktionen och mixningen. Så innan sommaren är slut kommer han ha sitt sjunde album färdigt för release längre fram i år.

-Slutligen. Du har ju varit med i Idol och även varit domare i X-Factor.
Vad är ditt råd till unga talangfulla artister som vill lyckas?

”Jag skulle nog säga at man ska fokusera på rätt saker.
Att inte hoppa på första bästa alternativ och tappa bort sig själv i kändisskapet. Är man mer intresserad i vilka tidningar och klubbar man syns är det inte artist man vill vara utan en kändis.
Man får aldrig glömma att det är musiken en blev förälskad i från början. Fokuserar man på musiken kommer man långt.

Se videon till Like a Drum .

Guy @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011