David Lindgren har precis kommit hem ifrån en vecka i Miami tillsammans med Diggiloo-gänget som han ska vara en del av under sommaren.
Där hade han några dagar att planera årets upplaga som bland annat består av Charlotte Perrelli , Andreas Weise , E-Type , Lotta Engberg och Jessica Andersson . 
Han hann även med några dagar semester med familjen när de ändå var på plats i soliga Florida, vilket han kände behövdes efter den långa vintern.
Självklart lyckades jag kläcka ur mig att han nu ska göra detta ”igen”, vilket jag snabbt fick äta upp.
”Jag är nog en artist man tror har gjort det, men jag har faktiskt aldrig varit med i Diggiloo tidigare.”
David har något av ett norrländskt lugn över sig.
Han pratar mycket och svarar utförligt på frågorna. Samtidigt har han en behaglig röst att lyssna på – lite som en sagoberättare. De där åren på teater och musikalskola har verkligen betalat av sig, när det kommer till att få allt man säger intressant och lyssningsbart.
Det är helt klart få förunnat.
Men nu är det inte Davids röst vi ska prata om, utan hans nya skiva Ignite The Beat som släpptes den 3:e April.

DOLBY ATMOS

-Berätta om nya skivan.

”Denna skivan jämfört med förra är mer en pop-platta.
Jag är nöjd med att jag hittat mitt sound med denna, vilket känns kanon. Det är mycket dans och upptempolåtar och en ballad har jag med (Armageddon ).
Jag har jobbat mycket med Fernando Funtes , som har skrivit både Shout it out och Skyline . Han har varit med och skrivit fem låtar på plattan.
Sedna har Darin varit med och skrivit två låtar – Move that thing och Good time to be bad , som är en av mina absoluta favoritlåtar på skivan. Den har lite Michael Jackson -känsla och är en oväntad David Lindgren-låt om man jämför med vad folk har hört tidigare. Men för mig som är uppvuxen med Michael är det verkligen en låt jag älskar.
Sedan har vi en låt som heter Drive , som är en kanonlåt som jag hoppas kan bli en singel. Det är Fernando som har skrivit den tillsammans med Linnea och Joy Deb som skrev You till Robin Stjernberg .
Sedan har Peter Boström och G:son skrivit en låt som vi faktiskt spelade in med Melodifestivalen i åtanke, men jag kände att den passade bättre på plattan.”

-Förra skivan kändes ju ändå som att ni var tvungna att släppa ut något snabbt, medan denna gång har ni haft mer tid på er?

”Jag är nöjd med första plattan och jag tycker att den är bra, men jag tycker denna är riktigt bra.
Denna skivan började vi jobba med i somras, så det ligger mer tid bakom.
Sedan rent krasst så är jag ju mer attraktiv nu som artist, och låtskrivare har skrivit låtar till mig. Folk vet liksom vad jag vill ha.
På fösta plattan fick jag ändå skrapa ihop bra låtar, men det är väl några spår som jag känner att de kanske gled lite mellan fingrarna.
Men denna skiva är jag jättenöjd med alla spåren!
Sedan lär jag mig ju hela tiden och släpper jag en till platta kommer det nog bli ytterligare ett snäpp uppåt förmodligen.”

-Känner du att just din popkarriär är något du vill satsa mer på än din musikalkarriär?

”Just nu är jag ju inte med i någon musikal eller så och kan då satsa mer på popmusiken och lägga fokus på det. Så jag kommer ju absolut ge detta ett tag.
Men samtidigt ser jag det så här. Investerar jag i det här nu så investerar jag ju även i min musikalkarriär. För man måste ha ett starkt namn för att spela huvudroller i musikaler.
Det är liksom Måns Zelmerlöw och Johan Rheborg som syns. Även om jag haft huvudrollen så har jag inte haft namnet på postern i och med att jag inte varit ett namn. Så detta ger varann på något sätt.”

-Vilket skulle vara din drömroll i en musikal?

”Det finns ju sjukt många bra roller.
Jag har ju mest bara gjort popmusikaler än så länge. Så något som skulle vara kul är att få göra en klassisk roll sedan när jag blir lite äldre och att få spela Fantomen eller i Les Mis. -Att verkligen få spela den där tenorrollen.
Men sedan finns ju väldigt många nya musikaler som jag skulle vilja vara med i som Ghost eller Catch Me If You Can efter filmen som har fantastiska låtar.”

-Ja, eller också borde du vara med i Book Of Mormon.

”Jaaa! Den är jag sjukt sugen på.
Men jag vet inte om de vågar sätta upp den i Sverige?”

-Skulle vara i Karlstad då, för de är ju alltid duktiga på att ta upp nya musikaler.

”Ja, de sätter ju upp Shrek nu.”

David Lindgren1

-Lite om Ladies Night, vad fick dig att ställa upp på det här?

”Grejen är den att det tackade jag ja till väldigt snabbt och blev skitglad över att jag blev tillfrågad.
Jag har jobbat med han som har hand om all dans i den föreställningen och försökte komma med som dansare i Ladies Night tidigare. Så jag har alltid varit fascinerad av det där, och nu får jag vara han som är på postern!”

-Vad kan tjejerna förvänta sig av showen?

”Vi har ju inte börjat repa än, men det är helt klart en förändring av showen i och med det startfältet. 
Det är ett mycket yngre startfält denna gång.
Jag tror det kommer bli mycket show, med pop och dans. 
Sedan är jag nog den av artisterna som gör lite sketcher och bjuder mer på min själv. Jag tar nog mer över Stenmarcks roll kan jag tänka mig.”

-Ser du dig som en kvinnokarl?

”Haha!
Tja, jag har ju varit gift i sex år och tillsammans i elva, så på det sättet är jag allt det.
Annars tror jag att med mitt artisteri är jag det. Sedan tror jag att sättet jag rör mig på scenen tilltalar damerna.
När jag är ute och signerar har jag märkt att mammorna tycker om mig på något sätt…”

-Du ska vara med i en film nästa år. Vad är Hallåhallå för någon film och vad har du för roll?

”Jajamen.
Den utspelar sig i Falun och handlar om en kvinna som är 40 år och det händer mycket i hennes liv. Hon skiljer sig och jobbar som sjuksköterska.
Där spelar jag hennes kollega Micke, 25 år, som är hennes go to guy på jobbet som hon kan prata med och som hon tycker om.”

-Så det är en drama-komedi?

”Ja, när vi läste igenom manuset var det många gånger jag skrattade, samtidigt som det är många scener som är mer allvarliga.
Det känns riktigt kul att vara med i denna. Speciellt för att jag har en roll och inte spelar en artist eller så, utan en ren skådespelarroll.
Så det ska bli spännande att se om jag håller måttet.”

-Hur blev du tillfrågad?

”Grejen är att när Maria ( Blom ) skrev manuset visste hon inte riktigt hur rollen skulle vara. Men så såg hon faktiskt mig på TV och sa att ”sådär vill jag att han ska vara”.
De hade provfilmning för massa skådisar men hittade ingen. Tillslut ringde de mig och frågade om jag ville komma in och provläsa för rollen.
Saken är den att jag gick ju teatergymnaiset för att söka in till scenskolan och bli skådis. Sedan kom ju allt det där med sången, så kände jag att musikal var något som passar mig. Men skådisgrejen är verkligen något jag drömt om. Så jag hoppas att jag känner att jag är bra nog, så jag vågar satsa mer på det.”

-Du brukar ju köra kostym på Melodifestivalen. Varför valde du just det?

”Jag tycker det är så tidlöst och man är ju alltid stilig i kostym.
Sedan använder ju alla jag ser upp till kostym. Så som Justin Timberlake och Chris Brown .
Men rent krasst gjorde jag det förra året för att ingen av de andra popkillarna hade det.
Jag visste med en gång att jag skulle bli jämförd med Danny eftersom jag fick en låt som han tackat nej till. Så jag kände att jag ville göra något eget och få en ärlig chans i alla fall.
I år kände jag att jag vågade blanda upp lite mer och inte bara ha det. Men jag älskar att ha kostym.”

David Lindgren - Albumframsida

Lyssna till Ignite The Beat här:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011