Efter debutalbumet Fake It Flowers 2020 samt uppföljare Beatopia 2022, är det nu dags för den brittiska artisten Beabadoobee att presentera sitt tredje album This Is How Tomorrow Moves, som släpps den 16:e Augusti.

Svensk Pop Apple Music

Andra singeln från albumet heter Coming home och är en söt liten folk-poplåt på strax över två minuter, som kanaliserar sångerskans kärlek till The Beatles. Det är en låt om att älska de där vardagliga sakerna, som man trots allt kan sakna om man inte är hemma så ofta. Som i Beabadoobees fall blir det många dagar borta från hemmet, då det blir en hel del turnerande och inspelningar på olika ställen världen över.

Om singeln berättar sångerskan:

”Jag skrev låten på ett hotellrum i LA när jag var borta från min pojkvän, mina nära och kära, mina två katter. Den inleds med alla små vardagliga saker som att diska, som jag saknar eftersom jag alltid är borta. Verkligen, det är bara en söt liten kärlekslåt med en konstig obefintlig struktur.”

Jag tyckte ju detta var riktigt charmigt. Artisten lyckas ju lyfta den gitarrbaserade låten med att slänga in både körer och trumpet. Det är som en låt tagen från en annan tid, vilket gjorde det hela extra mysigt och nostalgiskt.

Det kommande albumet är producerat av Rick Rubin och Jacob Bugden i Shangri-La-studio i Malibu.

Om låtarna och temat på albumet berättar Beabadoobees:

”Jag tror att jag är mer medveten om mina handlingar i de här låtarna. På mina tidigare skivor sjöng jag konsekvent om min reaktion på andra människors handlingar, som ett skuldbeläggande. Men på den här skivan accepterar jag att det är oundvikligt att det är mitt fel också. Oavsett om det handlar om barndomstrauman eller relationsproblem, så krävs det två för att dansa tango i allt.”

Om du följer bloggen och dagligen upptäcker ny musik här får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Då bloggen inte har några rika finansiärer i ryggen eller störig reklam, så är det just bloggens Patreons som gör det möjligt för sidan att fortsätta leverera musiktips och intervjuer även i morgon. Tack för ditt stöd.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011