I slutet av Maj släppte den Stockholmsbaserade artisten Timberly EP:n Intoxicaded Virgo, som med sina fem låtar summerar artistens fyra senaste år och handlar om att hitta kärleken till sig själv, trots en självföraktande hjärna. Det blir en EP där Tim Blommé via sin artistepersona Timberly går på djupet i dessa frågor som queer, där artisten brottas med sin maskulinitet och femininet och hitta balansen i sig själv.

Följ på Apple Music

Det blir ett ambitiöst projekt där musik och film blir redskap för att måla upp denna tema-EP. Bland annat får vi en musikvideo till Afraid I might like it, som är inspelad på Fårö. I videon representerar Timberly sin Femininitet och Maskulinitet som fysiska karaktärer i kamp mot varandra.

“Jag är alltid inspirerad av Gotland i min konst, det är där jag känner mig som mest hemma, men samtidigt är det platsen jag känner mig som mest sårbar. Jag hade inte många vänner i min uppväxt och många kvällar spenderade jag vandrande längs fälten. Mina tankar och dagdrömmar var både min bästa och värsta vän.”

Jag bjöd hem Tim för att prata mer om arbetet med Intoxicaded Virgo. Det blir ett långt samtal om skapandet av musiken, men också om uppväxten och om musik som inspirerat Tim. Vi snackar även om samarbetet med &Tilly som snart går in på andra versen när det är dags att följa upp Shoot you, och om att hitta sig själv som queer.

Som vanligt när det kommer till intervjuerna i Popmuzik Popcast, så är det artisten som får stå i centrum. Om du uppskattar dessa poddintervjuer och vill stötta bloggen, så kan du bli Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. Ditt bidrag gör det möjligt att driva bloggen vidare som en viktig plats för många oberoende artister att synas på. Trevlig lyssning.

Du kan även lyssna genom EP:n Intoxicaded Virgo här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011