7

I en tillrättalagd musikbransch är Meghan Trainor sann mot sig själv och sitt sound på albumet Timeless. Hennes sockersöta pop och doo-wop är lika slagkraftig nu som för tio år sedan. På sexton spår behandlar artisten ämnen som att älska sig själv mer, vara sin bästa vän, värna om familjen och vara stark som kvinna och människa. Den genuinitet som utstrålas på plattan kommer med säkerhet göra att detta album till en tidlös klassiker i hennes katalog.

  • User Ratings (0 Votes) 0

För tio år sedan slog en 20-årig Meghan Trainor igenom med den kroppspositivistiska singeln All about that bass. Ett genomslag som gjorde att hon snabbt etablerade sig som en ny popkraft med ett sound som kanaliserade doo-wop med samtida pophooks.

Svensk Pop Apple Music

Nu är artisten tillbaka med sitt sjätte album Timeless. En samling låtar som på många sätt påminner om vad hon gjorde redan för tio år sedan men på ett mer moget sätt. Nu talar hon mer om sin erfarenhet utifrån livet som tvåbarnsmamma och etablerad kvinna i musikbranschen.

Den första singeln att släppas från plattan var Been Like This med hennes idol T-Pain. En låt vars text och produktion i allra högsta grad är kvar i All about that bass-eran, på ett positivt sätt. Hon refererar till och med till låten genom texten ”Ooh-wee, she got that booty/That type of boom-boom, that bass that I like.”.

För att vara en så pass stor popstjärna som Trainor är förblir hon ödmjuk och familjekär. Det är nämligen familjen som står i centrum på Timeless och hon både skapar musik med sina familjemedlemmar och sjunger om dem på ett sätt som stärker självkänslan.

”’To The Moon är dedikerad till mitt första barn, eftersom han älskar raketskepp och yttre rymden. Mycket av albumet är inspirerat av mina pojkar. Jag vill att de ska ha låtar som hjälper dem att älska sig själva när de växer upp och självförtroende och vara snälla mot sig själva.”

Meghan Trainor

Andra exempel på låtar som har ett tydligt empowering-budskap är I wanna thank me, som med sin självsäkra text lär påminna många där ute att det är okej att klappa sig själv på axeln och vara stolt över sina bedrifter. För att inte tala om de charmiga Crushing´ och Bestie som med sina upplyftande texter talar om att älska sig själv och vara sin bästa vän.

Trainors musik går med enkelhet att applicera på män som kvinnor, men hon är ändå tydlig med att hennes musik bär på ett feministiska budskap. Som exempelvis låten Rollin där stora stråkar och bas ackompanjerar en text som talar om hur svårt det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch.

Anledningen till att albumet har fått titeln Timeless har en betydligt större betydelse än vad man kan tro. Den grundar sig nämligen i artistens rädsla inför döden. Men med albumet vill hon försöka skifta tankarna från att oroa sig inför den dagen hon inte längre är här och istället fokusera på tacksamheten gentemot att få vara vid liv och ha hälsan.

Man kan inte annat än älska Meghan Trainors genuina framtoning och sockersöta pop. Även om hon släppt musik i tio år har hon hela tiden hållit sig sann mot sig själv och sitt sound – även om branschfolk velat att hon ska låta annorlunda. Det för mig är en essensen av en artist! Timless är i mitt tycke inte artistens starkaste album i karriären, men det känns som ett med väldigt mycket kärlek, hjärta och viktiga budskap. Något som jag många gånger saknar i dagens polerade musikvärld. Därav blir det här en samling låtar som kommer bli tidlösa av just den anledningen.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011