Det är äntligen söndag och det betyder att jag och Sebastian listar några av våra favoritlåtar från veckan i form av det stående inslaget: Popmuziks Popfavoriter.

Följ på Apple Music

Glöm inte att du kan stötta bloggen som Patreon, där du kan bli Popmuzik Liker för 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover för 32 kr. Ditt bidrag gör det möjligt att driva bloggen vidare som Sveriges bredaste musikblogg som uppdateras dagligen med nya inlägg. Tack för ditt stöd.

Orville Peck, Kylie Minogue & Diplo – Midnigt ride

Johan: Härlig westernkänsla och en lysande poplåt blir det när countryhunken Orville Peck möter popdrottningen Kylie Minogue. Det är medryckande och lysande. Älskar hur Kylie förföriskt viskar sina rader över Diplos produktion. Få låtar som blir mer gay-vänliga denna Pride-månad.

Peg Parnevik – Hus utan speglar

Sebastian: Med det starkaste musikaliska budskapet hitintills i karriären ger Peg Parnevik mig gåshud när hon sjunger Hus utan speglar. Hennes innerliga stämma och råa leverans gör att varenda hår på kroppen reser sig och får mig att reflektera över vår samtid. Det här lär bli en låt som tragiskt nog kommer träffa många mitt i hjärtat.

Melvin – Kattdjur

Johan: Tänk att få vara ett kattdjur, att ha nio liv och alltid landa på fötterna när man faller. Lysande euforisk pop med stark melodi och härlig känsla, som är som klippt och skuren inför sommarens musikblandning.

Charli XCX – Talk talk

Sebastian: Det kanske inte är den mest invecklade låten på plattan Brat, men jag älskar det raka beatet och pop-explosionen på Talk talk. Med den här låten kan jag ta med mig klubben vart jag än är och slippa all trängsel och en utspilld drink.

Gracie Abrams – Close to you

Johan: Älskar hur låten stegras och blir härligt pulserande. Det är den där upplyftande känslan av lekfull pop som jag verkligen älskar medan sångerskan här sjunger om att verkligen brinna för en viss person som hon vill vara nära. Lysande pop!

Sabrina Carpenter – Please please please

Sebastian: Ja men visst kan hon även göra country! Sabrina Carpenter fångar mig inte direkt, men när Please please please refräng kickar in faller jag handlöst. Charmigt, eget och rätt i tiden är det här en perfekt kontrast till hennes monumentala framgång med Espresso.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011