Det är äntligen söndag och med det får du här 10 Popfavoriter från Johan och Sebastian att uppdatera din spellista med.

Favoriter Apple Music

Johans Popfavoriter

Tove Lo – Grapefruit

Pulserande och ärligt blir det när Tove Lo sjunger om sina ätstörningar och kroppsfixering under tonåren. Viktigt singeln både för artisten och för lyssnaren och en text som slår en hårt i magen. Samtidigt som man vill dansa till produktionen. Imponerande pop.

Saga Back – Maybe’s

Varm produktion med gitarr som bas lyfts fram av Sagas mjuka röst och gör Maybe’s till en riktigt fin låt skulle jag säga. Det blir en känsla av klassisk pop och jag älskar lekfullheten i arrangemanget som sedan blommar ut i den snygga refrängen. Missa ej!

Lisa Howard – Värre än förut

Magisk breakup-låt av den alltid fantastiska Lisa Howard. Värre än förut ger oss en målande bild över ett förhållande som kraschat och vi möter Lisa som står kvar i spillrorna av det som en gång var, samtidigt som hon inte vill annat än sudda ut minnet av personen.

Drew Sycamore – Madonna

Härligt dansant disco-pop med Drew Sycamore. Singeln Madonna ger oss allt vi behöver för en natt ute på dansgolvet och samtidigt en hyllning till pop-ikonen.

The 1975 – Oh Caroline

Det är som en bortglömd hit av Toto eller Chicago när The 1975 ger oss singeln Oh Caroline. Lysande retropop som verkligen har alla ingredienser från en magisk hit från 80-talet. Bara det att titeln har ett kvinnonamn känns även det väldig tidstypiskt för just 80-talet. Men det blir ju oftast magiskt när Jack Antonoff är med och producerar något.

Sebastians Popfavoriter

Tove Lo + SG Lewis – Call on me 

Hon är tillbaka och det är med besked! Tove Lo erövrar återigen trumhinnan med sin lysande pop. Det finns många lysande spår på Dirty Femme men den som omedelbart fastnade var Call on me med sina disco-rytmer och tydliga melodi. Klara, färdiga DANSA! 

Shy Martin – Wish I didn’t know you 

Första singeln på över ett år heter Wish I didn’t know you och var helt klart värt väntan! Shy Martin briljerar med sin ömsinta stämma och varenda hår reser sig på kroppen. Det är få artister på den svenska marknaden som har förmågan att förmedla känslor såsom Shy Martin. Det är med spänning vi följer nästa kapitel av denna poptalangs resa. 

Phlake + Joeboy – Fancy Water

Djupbasen står i perfekt harmoni med vokalerna när danska Phlake samarbetar med Joeboy. Tagen från duons nysläppta platta är den aktuella låten som en våg av vatten som sköljer över en med sitt sköna sound och starka melodi. Jag kommer helt klart pumpa den här plattan och troligtvis hitta ännu fler favoriter i höst. 

Erik Jonne – Gång på gång 

Debuterande Erik Jonne blandar atmosfäriska gitarrer med organiska inslag på debutsingeln Gång på gång. Att stå själv som artist var ingen självklarhet för Erik, vilket gör hans musik ännu starkare. Brinner man tillräckligt starkt för något är det värt att möta sina inre demoner, ett budskap som kan inspirera många.  

The Montagu + Final Child – Before the fire burns out 

Jag får massiva Galantis-vibbar när jag lyssnar på Before the fire burns out. Medryckande och popigt är detta en låt som omedelbart får en på gott humör. Massiva pukor varvas med organiska inslag och elektroniska syntar för att skapa en explosiv lyssning. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

KMR Studios
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.