Då var det dags att lista några av favoritlåtarna från veckan som gått i söndagsklassikern Popmuziks Popfavoriter. Jag och Sebastian räknar upp en knippe låtar som du absolut inte bör missa, eller som du kan slänga in i din spellista.

Följ på Apple Music

Om du uppskattar att vi gör Popfavoriter varje vecka får du mer än gärna bli Patreon till bloggen. Det är ett sätt att stötta Popmuzik som en av de få musikbloggar som finns i landet. Med andra ord en bra sak för den som älskar upptäcka och läsa mer on ny musik.

Peg Parnevik – Svett

Det är en lysande refräng som Peg Parnevik fått till här. Känslan i låten är kaxig och självsäker och samtidigt skönt dansant. Ett lysande stycke pop som känns given i spellistorna denna vår.

Benjamin Ingrosso – Better Days

Gåshuden sprider sig över kroppen från första sekund och varar långt efter Better Days dryga tre minuters speltid. Benjamin Ingrosso går helt och hållet sin egen väg och har hittat ett uttryck som representerar hans kärlek till musikhistoria och är unikt för dagens musikmarknad. Något som tydligt särskiljer honom från den breda pop-massan och ger alla förutsättningar för att nå hela vägen till staterna. 

Joselin – Elegantly

Åh, läckert blir det när Joselin sjunger om ett uppbrott som den andre tar sig vidare från alldeles för lätt. Det är liksom höjder och dalar när musiken pendlar mellan pop och rock. Mellan det sårbara och frustrerande. Effektfull pop som för mig hade en doft av Danny Elfman över sig.

Ava Max – My oh my 

En riktigt bra tonartshöjning går aldrig att argumentera bort. Ava Max har lyckats arbeta in just detta i den klubbiga My oh my. Med knivskarpa vokaler och läcker produktion skapar hon en självklar hit som får mig att vilja rusa till dansgolvet. 

David Guetta & OneRepublic – I don’t wanna wait

Årets första stora sommarhit är redan här. Här lånas det helt ogenerat från O-Zones hit Dragostea din tei och låten går i samma spår som Guettas tidigare hits Baby don’t hurt me och I’m good (Blue). Ögonblickligt och lysande och lite oväntat att höra Ryan Tedder i en sådan låt. Men jag köper det till 100%.

Omar Apollo – Spite 

Omar sjunger om långdistansförhållanden och ilskan att inte ha en person helt för sig själv. Tematiskt snyggt och välformulerat, men framförallt ett exempel på lysande pop/R&B. Läcker lågmäldhet och otroliga melodier skapar en lyssningsupplevelse bortom det vanliga för genren. Blir inte detta en hit vet jag inte vad! 

Kharma – Fakka ur

Lekfullt och lysande pop blir det när TikTok-kändisen Kharma helt Fakka ur. Det är dansant och med en refräng som är som klister och en härlig text. Veckans största leende på mina läppar är det i alla all.

Smith & Thell – Little altar boy

Det blir storslagen arenapop när Smith & Thell frågar oss vad vi verkligen vill göra med våra liv. Bara för att man har alla förutsättningar får något, betyder det att det är just det en ska göra? Spännande fråga och som vanligt när det gäller duon bjuder den på magiska melodier och arrangemang. Mäktigt är det och ännu mer mäktigt blir det hela i Dolby Atmos.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011