Kampen om årets sommarlåt har officiellt börjat och Håkan Hellström villa vara med i racet. Genom att väcka liv en gammal dänga från Gunnar Danielsson gör han sitt bästa för att leverera en lättsam trallvänlig stämning på Som sommaren. Organisk instrumentering och ljust plinkande pianon matchar årstiden perfekt men i relation till andra Hellströms-klassiger känns den aktuella singeln relativt sval.

Svensk Pop Apple Music

Kanske ska vi inte lägga för mycket vikt i vad den här låten säger om ett kommande album, utan mer är en personligt förankrad låt som har stor betydelse för göteborgsundret, såhär säger han själv om Som sommaren.

”Träffade Gunnar Danielsson en majdag för en herrans massa år sen på Konstepedimen, då han spelade där. Vi snackade endel och han var en rolig prick. Jag hörde hans låt första gången 2002 för de avslutade alla kvällar med den på en Marstrandsklubb som vi alltid hamnade på. Vi var därute mycket då eftersom min kompis Karl-Johan bodde där. Är så glad att få ut den, älskar verkligen den här.”

Håkan Hellström

Spara gärna en genväg till Popmuzik på din mobils hemskärm. Då är alla dagliga musiktips, intervjuer och annat musikrelaterat ett klick bort. Bara klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. 

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011