Man ska aldrig säga aldrig.
För några månader sedan sa Alex Eklund att han minsann bara skulle skriva på engelska från och med nu. Det gick uppenbarligen inte superbra, då Alex nu är aktuell med singeln Dårar i tårar på just svenska.

Favoriter Apple Music

Men ingen kan överhuvudtaget bli arg på Alex för det. För det är en fin och uppriktig låt som sångaren skapat och jag skulle säga att orden får en helt annan tyngd när de är på svenska. Med sin mjuka produktion och emotionella text för den tankarna till Victor Leksell och hans låtar. Där den sårbara killen får stå i centrum.

Om singeln berättar Alex för bloggen:

”Texten kretsar kring hur jobbigt det kan vara att försöka passa in, vara den alla tänker att man ska vara och hela tiden leva med pressen ifrån sociala medier och ideal. Texten sjungs ur perspektivet ifrån en person som bara vill få den andra personen att förstå att den är perfekt precis som den är men som samtidigt kämpar med att försöka hitta rätt medel att få personen att förstå det.”

Allt blir tillsammans med Alex uttrycksfulla sång en fin låt som man både kan relatera till och som får en att känna. Med låten har Alex också beslutat sig för att inte sätta begränsningar på sig själv när det kommer till sitt artisteri, utan han kommer helt enkelt att varva svenska med engelska. Som sig bör.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011