Har du fallit för någon under första dejten?
När saker redan från början känns helt rätt och den där promenaden från klubben och hem gör att du blir mer säker för varje steg att detta är en fantastisk person.

Popmuzik Podcast

Det är temat i singeln Hur hon va med Angelina Pavanelli. En ögonblicklig indiepoplåt om kärlek som slår ner likt en blixt. Jag tyckte detta var supermysigt för den där känslan man får vid en första dejt där allt klaffar är ju lika underbar för alla.

Hur hon va är för mig en härligt bubblande låt med lekfulla synthar och skönt driv i pukorna. Det hela blir till ett lyckligt arrangemang som verkligen bygger upp förväntningarna och charmen under den där tafatta första dejten, där man vill och känner så mycket men inte riktigt vågar ta alla initiativ.

Jag bad Angelina berätta mer om arbetet med låten, om pinsamma dejter och om hur queer Eskilstuna är. Du läser intervjun här nedan.

Älskar hela berättelsen du målar upp för oss här. Är scenariet självupplevt och hur gick det isåfall sedan? 

Kul! Ja jag skrev låten i stort sett som en dagsboksanteckning om både själva scenariot (i stort sett i detalj) och hur jag personligen upplevde dejten – genom att bli rätt tagen och förvånad över hur fast jag blev så fort haha. Sen hur det faktiskt gick.. Vi träffades när jag var ute och reste så vi båda visste att jag skulle åka hem några veckor senare, men det kryddade i stort sett bara känslan av att vara med om något väldigt fint och unikt, även om vi visste att det inte kunde vara så länge. 

Har du någonsin behövt utstå en riktigt pinsam dejt där du ganska snabbt känt att, ”nä, vi har verkligen inget gemensamt”?

Ja men gud, det brukar gå löjligt fort för mig att känna om jag kommer klicka med någon eller inte, och när jag väl har blivit förälskad har jag verkligen blivit det under de första 30 sekunderna – vilket även gäller åt andra hållet. Så jag var på en dejt en gång där vi möttes utanför en pizzarestaurang och jag var på riktigt nära att vända innan vi ens kommit in. Vi hade den stelaste koppling jag nånsin känt och lite senare insåg jag att dejten bjudit mig dit bara för att jag skulle beställa på italienska, eftersom det gav pluspoäng hos köket (utan att jag sagt att jag var italienare, det var en ren förnamns-chansning). Det blev bara en dejt. 

Hur är förresten queer-scenen i Eskilstuna? Såg att ni precis haft Springpride, hur var det (om du var där) och hur är det resten av året? 

Jag skulle säga att queer-scenen i Eskilstuna framförallt är liten, jag vet att många småstadsbor brukar klaga på hur incestuöst det kan vara att dejta i småstäder, men har du inte dejtat queer i en småstad har du fortfarande ingen aning om på vilka nivåer som finns.. haha. Dock älskar jag min stad och min krets och angående musik och event får vi dra i mycket själva för att bidra till att göra HBTQIA+ scenen levande, vilket också är kul! Jag missade dock Springpride i år då jag spenderat några månader i Berlin, vilket i motsats till Eskilstuna väl ändå måste kallas queermetropolen av Tellus. 

Foto: Alvin Wedstedt

Hur föddes idén till Hur hon va och hur arbetade ni fram låten från idé till det vi hör nu? 

Efter att jag skrivit låten så skickade jag den till min med-producent Andreas ungefär 60 sek senare, och vi kände genast att vi ville få produktionen att kännas så mycket som kvällen den beskriver som möjligt. Att den skulle vara på gång, varm, gullig och peppad. Så vi försökte mycket följa grundpulsen i låten och fick hjälp av några fantastiska musiker, samt ett helt gäng av mina vänner på kör. Och vi försökte hypea upp alla vid inspelningen för att öka energin, när min vän Ellen la kör minns jag att jag skrek jag till henne ’’MER PEPP – DU SJUNGER OM SNYGGA TJEJER’’.

Du jobbar än en gång med Andreas Johansson. Vad tycker du är hans styrka som producent? 

Jag tycker att Andreas är fantastisk på många sätt och vi har arbetat tillsammans i år, men jag tror att det som fascinerar mig mest är hans förmåga att lyssna in en vision och faktiskt få det att låta som det känns, vilket jag tycker är bland det viktigaste hos en producent. Sen är han svängig på typ alla instrument, särskilt de som jag är svag på, vilket gör att vi kompletterar varandra fint. 

Hade ni några musikaliska referenser i bakhuvudet när ni skapade låten? 

Inte direkt faktiskt, dock ville vi att låten skulle vara lättöverförbar till ett livesammanhang och något mer akustisk än våra övriga produktioner, för att göra den bärande och festlig i ett liveband på i stort sett bara trummor, bas och gitarr.

Hur går det med arbetet av ditt kommande album? Hur långt har du kommit och vad skulle du säga är den gemensamma nämnaren i låtarna?

Det går bra! Albumet cirkulerar mest kring klimatet och relationer (vilket också är det som vanligtvis ockuperar mina tankar) och även om många av låtarna är skrivna utifrån någon form av frustration så finns det också mycket pepp och förändringsvilja i låtarna. Både utifrån ett personligt- och ett samhällsperspektiv. 

När kan vi förvänta oss att albumet släpps? 

I början av hösten 2024! 

Slutligen, så är det snart sommar! Vad är din plan för sommaren? 

I sommar kommer vi att filma in lite videos till albumet, några sessions (främst från studiokollektivet Skyline i Eskilstuna där jag är baserad) samt såklart spela lite live! 

Om du vill ha koll på när nya intervjuer läggs upp i bloggen, så tycker jag du ska lägga en genväg till bloggen på hemskärmen i din mobil. Klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. Popmuzik uppdateras dagligen med ny musik och inlägg, så det är perfekt att ha sidan när till hands.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011