Det är dags för dansken Rasmus Littauer och hans School of X att följa upp albumet Dancing Through The Void från 2021. Det nya albumet heter Seventh Heaven och släpps den 1:a November och kommer att inkapsla två år av skrivande för Rasmus. Han hade först skrivit klart ett album när han bodde fem veckor i staden Palermo i Italien. När han kom hem upplevde han att det inte alls kändes rätt, utan det nya materialet mer var en upprepning va de han gjort tidigare.

Skicka in din musik

Med det bjöd han in producenten Søren Buhl Lassen för att få nya öron till musiken och att mer kunna fokusera på musiken och låtskrivandet istället för att producera själv. Ibland behöver man helt enkelt testa nya vägar för att hitta rätt och det gör verkligen School of X på albumets första singel Bad design.

”Låten handlar om hur några av de vackraste och mest intensiva ögonblicken i livet inte alltid varar tillräckligt länge.”

School of X

Bad design inleds med en gitarr som ligger under sången, innan ett skön hiphop-inspirerat beat kommer in och löper genom låten. Med sin starka melodi lyfter låten verkligen ett stort steg i refrängen där pop möter alternativ rock. Läckert är resultatet och singeln känns lovande inför kommande albumet.

Vad tycker du om nya singeln med School of X? Kolla in musikvideon här nedan och medan du gör det, så kan jag tipsa om att spara ner en genväg till Popmuzik på hemskärmen i din mobil. Då bloggen uppdateras dagligen med nya inlägg om musik, är det ett perfekt sätt att ha musikinspiration ett klick bort. Det enda du behöver göra är att klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare, välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. 

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011