Nothing’s gonna change my love for you skrevs av Michael Masser och Gerry Goffin och släpptes 1985 av den amerikanska artisten George Benson, som även gjort låten The greatest love of all tidigare ihop. Då gjorde tyvärr denna härliga 80-talsballad inget större väsen av sig och lyckades inte nå publiken.

Nordiska Favoriter

Det var inte förrän den då 16-årige Glenn Medeiros spelade in Nothing’s gonna change my love for you för sitt debutalbum som den började nå ut till publiken på allvar. Singeln släpptes i början av 1987 och växte successivt genom att läggas till på radiostationernas spellistor i USA tills den under sommaren blev en stor hit över hela USA, där den nådde 12:e platsen på Billboard Hot 100.

Det känns som Benson alltid blev andra på bollen, även om han var först. Först fick Whitney Houston en enorm hit med The greatest love of all och nu var det Medeiros som fick hiten med Nothing’s gonna change my love for you. Samtidigt visar det vilken lysande låtskrivare Masser var.

Här i Sverige blev Medeiros version av Nothing’s gonna change my love for you en riktigt stor hit. En andraplacering på den svenska topplistan, samt förstaplatsen på Tracks, där den höll sig hela tre veckor under hösten 1987.

Personligen älskar jag ju denna härliga ballad. Den har ju liksom allt av det där smöriga som gjorde 80-talsballaderna så fantastiska. Mjuka synthar, saxofon och jag tycker ju att Glenns röst är väldigt fin och 13-åriga Johan tyckte ju han var ju så dreamy då när det begav sig. Har dock alltid retat mig på att sjunger ”töööötch me now” inför refrängen. Men det är jag det.

Jag kom att tänka på denna låt när jag hörde Arwins senaste singel För bra för att vara sant, som han släppte förra veckan. Det är inte helt olikt Nothing’s gonna change my love for you i refrängen. Så det kändes som att jag (och även du) fick återuppleva Glenns version igen för att jämföra.

Om du gillar mixen mellan att hitta nya låtar och dessa härliga nostalgiinlägg i Popmuzik, så tycker jag du ska stötta arbetet med bloggen som Patreon. Som Popmuzik Liker eller Lover gör du det möjligt att driva bloggen vidare som en oberoende och reklamfri musikblogg med stor passion för just musiken. Tack!

Vad tyckte du?
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011