Det var 2002 som den brittiska producenten och DJ:n Jakatta, eller Dave Lee som han egentligen heter, släppte singeln My vision. På låten sjöng ingen mindre än Seal och My vision blev en omedelbar hit på både dansgolvet och på topplistorna. En sjätteplats på den brittiska topplistan blev det och låten banade vägen för albumet Visions som även innehöll singlarna American dream och So lonely.

POPMUZIK SUMMER

För min del blev My vision en omedelbar hit. Den där mjuka, lite tranceinriktade klubbproduktionen som ändå var ganska vanlig under början av 00-talet passade min smak som handen i handsken. Sedan är ju Seal en av de bättre sångarna världen skådat, vilket även det bidrog till att låten funkade så bra för min del.

Sedan var det mycket klubbmusik som just i denna perioden hämtade inspiration från Thomas Newmans filmmusik till American Beauty. Den med piano och xylofon. Det passade snyggt med det rytmiska klubbmusiken. Just den stilen spelade Jakatta mycket på i låtarna och skivan Visions blev lite som ett mer dansant soundtrack till filmen. I alla fall för min del. Just låten American dream innehåller direkta samplingar från filmens låtar American Beauty och Dead already.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011