Med en klassisk dialog mellan Loket och en tittare från Bingolotto inleds videon till Stockholmsmusik. Här får vi medryckande indiepop signerade llawgne som sjunger första delen av låten på engelska för att sedan bytas ut av Alex Pettersson från KLASS II som kör sin del på svenska. Kontraster skulle man kunna säga. Men hitigt och bra driv blir det i låten, vilket jag gillade.

Nordiska Favoriter

Om singeln berättar llawgne:

”Låten Stockholmsmusik handlar om allas vår vilja att passa in och höra till. I en värld av till synes oändligt många val är det tryggt och enkelt att göra som alla andra. Det är förståeligt, men det leder också till att det mesta liksom känns likadant. Den hade likaväl kunnat heta Göteborgsmusik, men det hade inte varit riktigt lika kul”.

Stockholmsmusik är tagen från artistens andra album Microdosing Heavy Poetry som släpptes den 17:e Maj. Ett album där vi får elva spår allt som allt, däribland singeln Into deluxe.

”Att mikrodosera har blivit ett av samtidens modeord, och titeln Microdosing Heavy Poetry anspelar på tanken att människor även kan mikrodosera konst, musik, poesi och känslor. Du behöver inte läsa hela Brott och Straff på en gång, du kan ta lite i taget. Eller läs helt enkelt bara Wikipediaartikeln om den. Detta album erbjuder en chans att mikrodosera elva musikspår om bl.a döden, utbrändhet, det magiska i tillvaron, Roxy Music och det ytterst konstiga i att leva”.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011