Elias Kronblad är har redan släppt en bejublad EP, nu följer han upp Rosa lyser starkare än grått med Mer än bara känslor. Här dyker artisten djupare in i sitt känsloliv och utforskar en annan sida av sig själv och sitt uttryck. Minisamlingen beskriver Elias som en sammanfattning av hans tankar och känslor den senaste tiden där han valt att samarbeta medproducenter och låtskrivare som han älskar att skapa musik med.

Svensk Pop Apple Music

Mer än bara känslor beskriver du själv som din mest personliga och utlämnande EP hitintills, utveckla…

Jag har på nåt sätt gått in mer i mig själv och mina tankar och känslor. Förut känns det mer som det dykt upp text som på nåt sätt passar in, men den här gången är det mer ärliga textrader.

Har processen att arbeta med den här EPn skilt sig från tidigare släpp och i så fall hur?

Processen har i stora drag sett likadan ut som när jag har skrivit och skapat musiken innan. Det som skiljer sig lite är väl mer tanke bakom detaljer och liknelser i låtarna.
Även att sätta en mer komplett mix på det hela. Cred till Albert Jacobsson för det!

Vad var det som gjorde att du bestämde dig för att lägga “mer av dig själv” i låtarna på detta släpp?

Jag gillar själv musik där man känner lite mer ärlighet. Jag hoppas man känner det här i min nya musik. Största anledningen är väl främst för mig själv att få skriva om det och uttrycka mina tankar.

Vad skulle du säga är det sammanhängande temat för EPn?

Återigen så är det väl mina tankar och känslor på samtliga låtar som kopplar ihop det. Soundet har ju också en röd tråd med liknande ljudval.

Vad har det betytt för dig och din personliga utveckling att skriva dessa låtar?

Betytt mycket! Fått släppa ut allt jag jag tänkte och kände förra året i dessa låtar och lägga ner allt i varenda textrad. Det har dessutom varit fantastiskt att få göra det tillsammans med personer jag älskar!

Min favorit är Saknar Dig, hur blev den låten till?

Kul! Låten kom till när jag kände att allt var lite neråt i omgivningen och kände att jag saknade känslan av att vara på topp i livet.

Vad är fördelarna med att vara en artist som skriver alla sina låtar tycker du?

Jag tycker att en av fördelarna är att man får sätta, helt och hållet själv, orden på varje textrad utifrån vad man själv tänker, känner och utifrån sina egna erfarenheter.
Jag själv känner att jag utvecklas väldigt mycket i att skriva hela texter samt musiken själv.

Det har gått en tid sedan du släppte senast, innan Torkas utav dårar var ditt senaste släpp. Vad har hänt under den tiden i ditt liv och artistiska resa?

Jag har hittat mitt sätt att skriva texter på, och att alltid kunna hitta inspiration i olika saker och ting. Sen ska man väl inte säga för mycket, någon gång kanske det blir svårare att hitta det där speciella. Men tiden efter min första EP har det varit lätt att hitta det.

Om du får drömma fritt, vad är önskan att den här EP:n ska ta dig vidare i din karriär?

Jag hoppas självklart att det ska nå fram till fler personer. Men, det jag allra helst hade velat göra i samband med allt är att få ut och spela live för publik. Vore även kul att få skriva lite mer med andra låtskrivare. Både för mitt egna, men mycket för att skriva åt andra med. En nyttig erfarenhet tänker jag!

Vad händer under sommaren 2023 för din del?

Det blir en lugn sommar! Förhoppningsvis mycket nya låtar som blir färdigskrivna med. Ingen livespelning planerad tyvärr, förhoppningsvis kommer något till hösten!

Avslutande fråga, minns du ditt första möte med musiken eller när du fattade tycke för
musikskapande?

Första mötet musik kommer jag inte ihåg skulle jag säga, men kan tänka mig att det är någon skiva av Lars Winnerbäck som farsan satt igång hemma när jag var liten!
Jag skrev min första låt i början på 2021 och spelade in en halvdan demo, men som ändå hade något. I samma stund kände jag väl rätt fort att detta är något för mig. Hade hittat ett bra sätt att uttrycka sig på. Men själva musikintresset i sig, bortsett från musikskapandet, har alltid funnits nära mig.

Vill avslutningsvis även ge cred till de inblandande i EP:n. Hade inte varit möjligt utan dem.
Albert Jacobsson – produktion/synth
Anton Elowson – trummor/bas
Douglas Adolfsson som jag skrivit text tillsammans med mig på Torkas utav dårar & Undrar vad
du tänker
.

Elias Kronblad

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011