En fin tradition vi har här i bloggen är att lista en knippe popfavoriter varje söndag. På det viset fångar vi upp låtarna som släppts under den senaste veckan och ger dig som läsare lite musikinspiration till din personliga spellista. Låtar som du helt enkelt inte får missa.

Popmuzik Podcast

Något du heller inte får missa är att bli Patreon till bloggen. Som Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover stöttar du arbetet med bloggen och gör det möjligt att fortsätta driva bloggen vidare som just nu den enda musikblogg i Sverige som dagligen uppdateras med nya inlägg om musik.
Då bloggen inte har några annonser eller rika finansiärer är det enbart en passion för musiken och bloggens Patreons som håller Popmuzik vid liv. Det vill man ju vara med och stötta, eller hur?

Molly Hammar & Albin Lee Meldau – Misstro

Snygg soulig pop blir det när Molly Hammar och Albin Lee Meldau gör sin första duett ihop. Med det får vi höra två av Sveriges bästa röstar i en och samma låt och Misstro är verkligen magi för trumhinnorna.

Newkid – Underbart 

En av Sveriges absolut bästa manliga röster är tillbaka! När Newkid presenterar en ny ljudbild är det med utgångspunkt i klubbmusiken. Singeln Underbart blandar de bästa av två musikaliska världar – poppig melodi och edgy produktion, två framgångsfaktorer skulle jag vilja påstå! 

Loreen – Forever

Det blev kanske inte superbra när Loreen framförde Forever under Eurovision-finalen i lördags. Men som singel är denna klubbiga poplåt verkligen lysande. Suggestiv känsla, sköna beats och en dansproduktion som känns som hämtad från millennieskiftet fick ju mig att gå igång på det. Sedan är ju Loreens röst alltid flawless.

ROLE MODEL – Deeply still in love 

Med en musikvideo som hämtar inspiration från Groundhog Day and Coyote Ugly levererar ROLE MODEL en utlämnande feel-good låt i Deeply still in love. Det krävdes några lyssningar men efter tredje gången satt denna som en smäck och kommer att spelas flitigt i mina lurar. 

Perfect Female Type – Fast cars break hearts

Stämningsfull och snygg instrumental synthwavelåt som känns som hämtad från en dramafilm från 80-talet. Det är ju mycket här som jag gick igång på. Allt från den härliga synthproduktionen till slowmotion-pulsen. Det är lite som en ny låt med Jan Hammer, som ju gav oss den lysande musiken till serien Miami Vice.

Camila Cabello + Lil Nas X – He knows 

I år har Camila visat på en helt ny musikalisk riktning, en ekivok 00-talsbrud har tagit form framför våra ögon och det ska bli spännande att höra helheten på hennes nya platta. Hitintills är jag inte såld på denna eras sound, men He knows var definitivt down my alley.

Fuhr – Keep morale high

Jag blev ju såld på detta redan med den inledande pianot och energifulla trummorna. Det hela gav en vibb av låten Praise you med Fatboy Slim, och den låten hatar man ju inte. Keep morale high är både upplyftande och lekfull. Ett stycke energiboost till våra spellistor.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011