Ett år efter debutalbumet släpper nu Moa Piraten uppföljaren I väntan på mirakel. Här bjuder sångerskan oss på sju spår där hon reflekterar över året som gått. Ett för Moa utmanande och mörkt år i pandemins tecken som präglats av förluster och ett dystopiskt samhällsklimat. Något som sångerskan bland annat berättade om i min intervju.

Popmuzik Popcast

”Förhoppningen är att detta album ska kunna spegla många lyssnare med med erfarenhet av avsked och förluster samtidigt som det inger en känsla av kraft och hopp om en bättre tid och ett starkare vi.”

Med slående texter mixar sångerskan melankoli och hopp. Att ena stunden sjunga om att göra upp med patriarkatet och slåss för sin rätt att känna sig trygg som i Vilda som svin, och i nästa sjunga om systerskap med filmen Thelma & Louise som inspiration till ett lekfullt arrangemang i På väg. Allt inleds dock rökinpyrt och Leonard Cohn-inspirerat med titelspåret där sångerskan berättar om den sista dagen innan det plötsliga avskedet. Det är pop, visa, en del soul och en stänk av blues i arrangemanget vilket ger en behaglig och väldigt skön känsla över låtarna. Känns som de är som klippt och skurna för en klubbturné.

Med I väntan på mirakel har Moa befäst sin plats som en stark singer-songwriter som både har något att förmedla samtidigt som hon bemästrar att säga det på ett tilltalande och lättillgängligt sätt. Lyssna på albumet här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.