När smärtan i kroppen är stor försöker man med alla knep för att få en att känna sig bra igen. När inte läkaren kan hitta en lösning finns bara en sak att göra, det är att ta sig ut på dansgolvet och ”Threw some ass”.

Nordiska Favoriter

Duon Sofi Tukker släpper en av sina mest lysande singlar med Throw some ass. En låt som är tagen från kommande albumet Bread, som släpps den 23:e Augusti. Låten inleds med Sophie Hawley-Weld som sjunger lite vemodig om sina problem innan den sedan exploderar i ett rytmiskt karnevalrus. Det är lekfullt och i mina öron lysande.

Texten är baserad på Sophies resa för att hitta ett botemedel mot sin kroniska ryggsmärta. Efter att ha experimenterat med läkare och olika behandlingar kom till slut lättnaden när hennes brasilianska koreograf krävde att hon skulle kasta lite rumpa eller ”joga bunda”. Musiken och dansen har med andra ord helande effekter, även på den med kronisk smärta.

Om den nya singeln berättar Tucker Halpern:

Throw some ass har massor av brasilianska funkljud och element. Låten började med att jag jobbade med några brasilianska funk-inspirerade trumslag. Det här var precis efter att vi hade tillbringat lite tid i Brasilien på karnevalen förra året. Klockan 6:00 gick vi in på en nattklubb under paraden. Någon spelade en baile funk-set och jag blev helt tagen. Låten ger verkligen en känsla av den klubben, karnevalen och Brasilien.”

Är du pepp på nytt album med Sofi Tukker och vad tycker du om nya singeln?
Om du vill höra mer musik med duon, samt dansmusik överlag så ska du spara en genväg till bloggen på din mobils hemskärm. På det viset är ny inlägg om grym popmusik bara ett klick bort, vilket är perfekt då bloggen uppdateras dagligen med nya inlägg. Klicka bara på delningsknappen i din webbläsare, välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011