En av mina absoluta favoritlåtar är The way it used to be med Pet Shop Boys. En vemodig låt om att se tillbaka på det som varit med just önskan att saker förblev just så som det en gång var. Men nu är livet annorlunda och man är på olika platser, även om man just nu kanske mest önskade att den andre var här med en.

Följ på Apple Music

Det är även temat på singeln Som förut av Johannes Kotschy. En mjuk och vacker låt där sångaren reflekterar kring när livet gör en helomvändning och saker inte blev som man hade hoppats på. När man är ensam kvar och önskar att man fick en ny chans.
På det hela blir det är en fin låt om att reflektera på det som varit, men också ett hopp om att saker blir bra på andra sidan också. Även om det kanske är en jobbig väg dit.

Som förut utgår från en akustisk gitarr och byggs sedan på med synthar, trummor och stråkar. Det blir väldigt fint och stämningsfullt medan Johannes önskar att livet blev som förut. -Känner du igen dig i tankarna och den vemodiga känslan som Johannes målar upp för oss?

Popmuzik ger dig dagliga musiktips varvade med intervjuer, recensioner och krönikor. Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna stötta arbetet som antingen Popmuzik Liker för endast 12 kronor i månaden, eller Popmuzik Lover för 32 kr på Patreon. Det är bloggens Patreons som gör det möjligt att hålla bloggen vid liv som den enda musikblogg i Sverige som dagligen uppdateras med nytt innehåll.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011