Då var det dags att sammanfatta senaste veckan och lista några av alla de favoritlåtar som släppts. Sebastian och jag gräver i veckans skörd för att ge dig utsökta musiktips till din spellista. Ett perfekt tillfälle att få musikinspiration såhär i slutet av veckan.

Följ på Apple Music

Om du uppskattar att vi listar Popfavoriter varje vecka får du gärna stötta bloggen som Popmuzik Liker eller LoverPatreon. Det hjälper bloggen drivas vidare som den enda musikblogg i Sverige som dagligen lägger ut nya musiktips och lyfter fram duktiga artister som annars kanske bara hade drunknat i en spellisa – om ens det.

Ulrik Munther & Free Will – This right here

Åh, detta var helt klart en ny sida av Ulrik som jag verkligen älskade! Med en varm och medryckande produktion som doftar 80-tal (han har med glittrande synthar, körer och saxofon = perfekt) visar Ulrik att han är en artist som ständigt utvecklas. För mig var detta nog veckans största överraskning.

Taylor Siwft – I can do it with a broken heart 

Jag kommer med all sannolikhet att ändra mig ett antal gånger vilken låt jag tycker är bäst på Taylors nya platta The Tortured Poets Department för nu landar jag i I can do it with a broken heart. Synt-driven produktion blandas med sarkastisk text vilket skapar den typen av tuggummipop som jag älskar när Swift skapar. 

Korsvägen – När vi var tillsammans

Göteborgsduon med en trafikplats som namn ger oss synthig och skönt medryckande pop när de släpper sin tredje singel. Detta var verkligen en av de där låtarna som stack ut i veckans New Music Daily när den dök upp där. Grym melodi, skön sång och känsla. Alla rätt för Andreas Thordenberg och Nicolai Kjellberg i min bok.

Boy In Space – The last time 

Lekfullt stråk, elektronisk produktion och snygga stämmor presenterar en ny sida av Boy In Space. De mer R&B-drivna beaten har istället bytts ut mot snyggt renodlad clean pop som får mig att jubla av glädje. The last time har rullat på repeat sedan i fredags och kommer med all säkerhet träffa många lyssnares hjärtan där ute. 

Debbii Dawson – Happy World

När låten blommar ut i en ABBA-doftande refräng med körer och hela alltet, så är i alla fall jag helt såld på Happy World. Det är snygg, dramatisk pop som kändes väldigt lovande för denna artist som slog igenom i From America’s Got Talent med en galet snygg tolkning just en ABBA-låt (Dancing Queen).

Kygo + Zak Abel + Nile Rodgers – For life

När musik lyckas att fånga den där pirriga kärlekskänslan som infinner sig vid förälskelse kan jag inget annat än kapitulera för kraften. Med euforisk produktion och trollbindande vokaler sitter jag med ett konstant leende på läpparna när jag lyssnar på For life. Kygo, Zak Abel och Nile Rodgers lyckas träffa en nerv som gör att jag vet att det här kommer bli en av mina mest spelade låtar i vår. 

Will Young – Falling deep

När Will Young är tillbaka med nytt material har han gått igenom skivbacken från 80-talet och ger oss en medryckande poplåt som känns både läcker och hitig. Tillsammans med den snygga poseringsvideon känns det som allt är taget från serien Fame, vilket verkligen rörde upp nostalgiska minnen hos mig. Lovande inledning inför kommande albumet Light It Up är det i alla fall.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011