Will Young är tillbaka med ny musik och släpper med Light It Up sitt första album med eget material sedan Lexicon från 2019.

Skicka in din musik

Första singeln från det nya albumet heter Falling deep och är skriven av Daniel Davidsen, Peter Wallevik, Fraser Churchill och David Brook. För produktionen står PhD, som då är just de nämnda Daniel och Peter.

Här bjuds vi på en medryckande poplåt med mjuka trummor och synthar tillsammans med ett skönt gitarriff. Det andas 80-tal över produktionen och jag tyckte det var en lovande första smakbit från det kommande albumet.

Om albumet berättar Young:

”Jag tror att det för mig handlade om att äntligen känna mig mer nöjd och att kunna gå tillbaka till att omfamna glädjefylld ogenerad popmusik. Jag hoppas verkligen att detta är det populära popalbumet för dans, för gråt och för firande. Jag vet att jag gör alla tre till det.”

Gillar du nya singeln med Will Young?
Om du gillar Popmuzik får du gärna bli Patreon och på det viset stötta mitt arbete med att lyfta fram all musik. Det hjälper bloggen att leva vidare som den enda svenska musikbloggen som dagligen ger dig nya musiktips. Det borde ju vara värt något, eller hur?

I videon kan vi se Will och dansare posera snyggt till låten, vilket gav lite av en känsla från serien Fame i stil och musik. Kanske att det var det som var inspirationen till både låten och videon?

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011