Duon Ashes & Fire från Mölndal utanför Göteborg fortsätter att jobba mot kommande albumet In The Mourning Light, som släpps den 26:e April. Senaste singeln från albumet heter Clementine och ger oss medryckande New Jersey-soul. Det är samma driv och eufori i låten som vi upplever på Ullevi när Bruce Springsteen besöker arenan skulle jag säga. Det är kanske inte så konstigt att det är just den energin, för låten handlar om hur eldig kärlek kan göra dig helt förblindad och kanske inte riktigt ser din älskades mörka sidor. Det kanske går lite för fort för att ens hinna med, även om det är passion och åtrå där och då.

Popmuzik Podcast

Om singeln berättar duon, som består av Erik Petterson Sjöqvist och Liza Morgansdotter:

”Clementine kom till liv med ett riff som Erik skrev och blev tillslut en av de första låtarna som vi skrev tillsammans. Vi skrev texten på varsitt håll och spelade upp för varandra, sedan slog vi ihop dem och skapade historien om Clementine. Låten spelades in bland Alperna i Österrike som avslutning på en sommarturné.”

Med denna singel får vi sista smakprovet innan albumet. Om du vill höra mer från duon i bloggen och mer av denna typ av musik, så tycker jag du ska bli Patreon och stötta Popmuzik. Som Sveriges enda musikblogg som dagligen ger dig nya musiktips, gör du som Patreon det möjligt för fler att höras och upptäckas i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011