Omslaget är så lysande. En brottsplats där ett hjärta har korssats. Vid det utmålade hjärtat står brottsteknikerna Mattias Norén och Iona Köhler Alvén. Varje del av bevisen för ett krossat hjärta är noggrant markerade. Deras allvarliga ögon ovanför munskydden säger att de ska hitta den som gjorde detta. Den som krossade hjärtat ska inte komma undan!

DOLBY ATMOS

Brottsplatsen består av fyra spår och hela brottsutredningen går under namnet: Känns som om det handlar om oss. Ett par är kända av polisen sedan tidigare. Kyssar från förr och Flakey. Men två är dock helt nya namn för utredningen: Faller du och Giftiga tillsammans.

Inledande Faller du sätter en vemodig ton till Känns som om det handlar om oss. Här sjunger Iona om sårbarhet. Om att inte våga öppna sitt hjärta för någon annan. Det är nog det detta hjärta gjort för fel person. För då är det tyvärr lätt att man faller offer för hjärtekrossaren. Men låten visar också att det kräver två för att dansa tango. Där båda kan falla och båda är beroende av varandra för att kämpa mot ens demoner. Det finns ändå lite hopp om ömsesidig förståelse här. Kanske de båda försökte rädda varandra och det bara blev en olyckshändelse?

Produktionen är släpande och takten tung. Samtidigt är det svårt att inte gå igång på den i grunden synthiga produktionen här. Jag personligen gillar hur tempot och energin ökar genom låten. Det är som vetskapen om att de båda någonstans behöver varandra är det som gör att det går från en tung till mer hoppfull känsla.

Utredningen avslutas med Giftiga tillsammans. En pulserande och filmisk poplå… bevis över att två personer som inte är bra för varandra ändå dras till varandra. Det blir som två negativa krafter som dras till varandra. Där passion och smärta går hand i hand. In i döden. Uppenbarligen.

Just Giftiga tillsammans tyckte jag personligen blev riktigt bra. Det är en låt med lekfull produktion, skönt driv och stor portion synthar. Precis där jag vill ha Glashus. När det är pop med extra allt och det hela badar i synthpop. Jag hoppas det är just Giftiga tillsammans som får blir som en bro mot kommande albumet som släpps senare i år, och som sätter tonen på plattan. Det hade varit magi.

Om du gillar att läsa om nya EP i Popmuzik och musiktips i största allmänhet, så tycker jag du ska bokmärka bloggen, samt aktivera webbnotiser så att du regelbundet påminns att besöka sidan. Det finns så många fantastiska artister där ute som bara väntar på att bli upptäckta. Bästa stället att upptäcka dem är just här i Popmuzik.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011