Jo, men titeln Kyssar från förr känns lite som en dansbandslåt. Något jag påpekade för Iona Köhler Alvén och Mattias Norén i Glashus när jag intervjuade dem över zoom inför singeln Vägskäl tidigare i år, vilket ledde till ett medhållande gapskratt.
Låten i sig är ganska långt ifrån dansband. Här får vi ett skönt beat och lekfull elektronisk produktion som ligger till grunden för denna låt som helt enkelt handlar om att ligga med ens ex.

Nordiska Favoriter

Jupp, alla har vi varit där (om inte är du för präktig). Man träffar ens ex för ett glas vin eller häng och det leder till sex. För saken är den att det är få personer som vet vad som triggar en så bra i sängen som just ens ex. Det är fakta, inget jag hittar på.

Så nu har vi alla rebounders ett anthem att ha i bakgrunden när vi *ehem* har sex. Takten är i alla fall perfekt för det.

Om singeln berättar Iona.

“Jag kan väl erkänna att jag alltid har svårt att släppa taget om folk helt och hållet. Jag har vid flera tillfällen legat med mina ex, hehe. Det kan kännas helt underbart att re-connecta med en före detta, så familjärt och kärleksfullt – dock brukar det skapa lite emotionellt kaos va… men det glömmer man lätt bort i stunden.
Jag vill dedikera en låt till känslan av att utforska en före detta partner på nytt, och låten fokuserar på det fina och det förvirrande de ‘ex-sex’ situationer.
Jag tror att det är något många kan känna igen sig i – i alla fall mina ex – de låg ju trots allt med mig också!
Där har vi de första 100 garanterade lyssnarna som kan relatera, haha.”

Glashus

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011