Det var i början av 00-talet som italienaren Gigi D’Agostino fick en världshit med singeln L’Amour Toujours, som även kallades för I’ll fly with you (L’Amour Toujours). Med sin heliumliknande sång och sköna beats fångade låten i alla fall mig när jag hittade den på samlingen Ultimate Dance Party 2020. Den samlingen var skapad för den amerikanska marknaden och hade ett helt annat arrangemang än den som användes som singel i Europa. I USA var låten en radio edit av albumversionen, som var mer mjuk och lite drömliknande skulle jag säga. Där var det mer ett taktfast beat och sången som flöt fram på ett snyggt sätt.

Popmuzik Podcast

Här i Europa blev L’Amour Toujours mer eurodance:liknande med mer ompa-ompa-beats i tysk stil och det fick låten att bli mer… Scooter skulle jag nog säga. Som en rave-version av låten, där visserligen sången var samma, men beatet har blivit lite snabbare och tagit över ljudbilden mer. Jag har faktiskt aldrig varit lika såld i den versionen av låten, även om just den versionen blev det som spelades flitigt på radio och på klubbarna.

L’Amour Toujours blev som sagt en stor hit på dansgolven och letade sig upp till förstaplatsen på singellistorna i Danmark, Nederländerna, Rumänien, samt tvåa i Belgien. Låten blev även en okej hit i USA, där den hamnade på 32:a plats på danstopplistan. Så det blev några hektiska år för Gigi, då låten levde från 2000 till 2002.

2015 blåste Dzeko och Torres liv i L’Amour Toujours igen och fick draghälp av Tiësto som remixade låten till ett nytt varv på dansgolven. Vissa klubbdängor är för evigt skulle man kunna säga.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011