Det är något med Kalifornien och den där romantiserade versionen av den amerikanska drömmen som fortfarande lever kvar. När jag tänker på Kalifornien tänker jag på den där ändlösa sommaren, om att traska ner för en trottoar i Santa Monica med solen i ansiktet medan den sakta håller på att gå ner. Utmed vägen står palmer som sakta vajar av havsbrisen. Den där fria känslan av att leva för stunden.

Följ på Apple Music

Det är den där känslan av den amerikanska drömmen och att just drömma sig bort som Kaiser Snap vill fånga med singeln California Dreaming. En varm retropoplåt med mjuka synthar och stora trummor som inte kommer att göra fans av genren eller Kaiser Snap besvikna.
Från början skulle låten vara en mer renodlad countrypoplåt, vilket märks i sången. Men producenten tyckte det gick för långt från det som är hans vanliga stil, så det fick bli lite av en mix av den djupa uttrycksfulla countrysången och den glittrande synthwaven.

Jag personligen som har en sweet spot för både country och synthwave, tyckte ju detta blev skönt och behagligt. Framför allt fick den mig att tänka tillbaka på just de gånger kan faktiskt varit i Kalifornien under tre minuter. Ingen dum känsla det heller.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011