Den finske hunken Robin Packalen får det hett om öronen i musikvideon till senaste singeln Kuumilla hiilillä (hans första finska låt på sex år). Videon är inspelad i något som liknar ett stor fabrik, där eld och en vacker kvinna följer honom.

Covered PSB

Låten i sig är 80-talsinspirerad pop med skön rytm och synthar. Så för oss som gillar just retropop, så kommer detta definitivt att vara dagens höjdpunkt. Kul också med fler poplåtar som framförs just på finska.

Om singeln berättar Robin:

Kuumillä hiilillä berättar om det tvångsmässiga behovet av att komma till en älskad, även om det kräver att gå igenom helvetet. Att vara skild från en annan person känns ofta tomt och meningslöst, vilket leder till en känsla av att väggarna faller ovanpå dig. Då lämnar ödet inga andra alternativ än att ta det och gå mot frälsning.

Låten föddes på ett sångläger sommaren 2023. Först och främst var jag väldigt exalterad över att få jobba med den här gruppen, för man får sällan vara i samma rum med så tuffa killar. Så det är inte konstigt att detta återigen var en av de sånger som föddes som av sig själv. Jag presenterade ämnet Kuumilla hiilillä / Walking on fire på engelska i ljuset av hur ofta det finska gruset beskrivs. Alla hade samma känsla efter dagen att vi har ett stycke finsk popmusikhistoria i våra händer.”

För regin till musikvideon står Ari Virem och resultatet ser du här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011