För några veckor sedan skrev jag här i bloggen om tre saker som jag önskade skulle komma till Apple Music under 2024. En av dessa saker är idag avbockad på den listan, nämligen möjligheten att koppla ens Apple Music-konto till appen djay för att komma åt alla låtar på plattformen när man skapar DJ-mixar.

Favoriter Apple Music

När djay kom var det en iOS-app som kunde spela upp de offline-låtar man hade i sitt iTunes-bibliotek. Under en kort period kunde man även streama musiken från Spotify och med det fick man tillgång till mer eller mindre alla låtar som då var tillgängliga för streaming. Men denna funktion togs bort efter bara ett par år, när Spotify tog bort den möjligheten för utvecklare.
Under de senaste åren har Tidal och SoundCloud varit källor för den som velat streama musiken på dansgolvet.

Idag blev det som sagt officiellt att det numera går att koppla ens Apple Music-konto till djay-appen och med det streama alla låtar som finns på den plattformen. Fördelen med just Apple Music är ju att du även kan koppla ditt egna musikbibliotek till tjänsten. Så har du massa obskyra demo-mixar eller rippade CD-singlar från förr, så kommer du åt dem också. Smidigt!

Det bästa är att både djay och Apple Music även finns för Windows och Android. Så vilken plattform du än använder idag, så kan du använda Apple Music som musikkälla för att komma åt över 100 miljoner låtar, alla topplistor och spellistor på plattformen, samt ditt egna musikbibliotek. Det gör att du tekniskt sätt bara behöver ta med dig din iPad till klubben och lämna skivbackarna hemma.

Personligen tror jag detta kommer öppna dörren för nya användare av Apple Music. Både professionella DJ:s som definitivt borde hoppa på tåget, samt för de som gillar att sätta ihop hemmafester. För genom appen djay kan man även skapa AI-mixar. Bara släng in låtar i en kö, så fixar programmet mixningen. Perfekt för de som vill ha lite roligare musikupplevelse än bara en vanlig spellista.

Här kan du se en presentation om djay och Apple Music:

Du kan läsa mer om appen på Algoriddims hemsida.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011