Jag hör ofta från människor att de inte vågar byta från Spotify till Apple Music för att de inte får samma nivå av musikrekommendationer då. Som att Spotify skulle vara enda musiktjänsten som serverar musikrekommendationer efter vad du lyssnar på.
Det är myt som jag gärna slår hål på i detta inlägg.

Popmuzik Lover Patreon

Först och främst så finns det många spellistor på Apple Music som är skräddarsydda efter genre, årtionde, senaste hitsen eller kommande hitsen. Den främsta skillnaden mellan Spotifys spellistor och Apple Music är att Apple Music är sammanställda av levande människor. Det är låtar valda av en människa för att skapa en känsla och helhet, och inte AI-genererade spellistor som bygger på algoritmer från alla lyssnare.

Vill du ha musik från 80-talet hittar du flera olika spellistor skapade efter bland annat genre, popularitet och artister från det årtiondet. Vill du ha spellistor ihopsatta efter hiphop eller rock, ja då finns det en knippe sådana. Eller om du vill ha de senaste hitsen, finns spellistor för det; Som Today’s hits eller A-List Pop. Min personligen viktigaste spellista på Apple Music är New Music Daily. En spellista som uppdateras varje fredag med veckans releaser och som sedan fylls på med nya låtar över veckan. Ett perfekt ställe att hitta de senaste singlarna från de mer etablerade artisterna mixade med guldkorn från mer indieartister.
Vill du mer ha fokus på svenska artister finns spellistan Sound of Sweden, som uppdateras varje vecka med ny musik från Sverige. Det finns även samma typ av spellista för Norge, Finland och Danmark, samt en för hela norden som kallas för New Nordic.

Med andra ord är risken för att du ska missa de senaste hitsen eller den bästa musiken väldigt liten på Apple Music. Jag har haft tjänsten sedan 2015 och känner mig alltid uppdaterad av all ny musik som släpps varje vecka. Så kan jag driva en musikblogg med enbart inspiration från Apple Music, så kan nog du hålla koll på dagens releaser med hjälp av tjänsten.

Om du sedan vill ha mer skräddarsydd musik för dig, så finns det spellistor även för det.
Apple Music har i dagsläget fem spellistor med musik som uppdateras varje vecka med ny musik och som genereras efter låtar du gillat och lyssnat på. Dessa är med andra ord helt AI-genererade.
Get up! Mix som samlar upplyftande låtar för att sparka igång veckan med. Favourites Mix, som är lite som ett blandband med dina favoritlåtar som du lärt Apple Music att du gillar. Friends Mix, där du hittar låtar som spelats mycket av dina vänner på plattformen under senaste veckorna. New Music Mix, där du hittar låtar som släppts senaste månaden, som du borde tycka om. Slutligen har du Chill Mix, där du hittar med softa och mer avslappnade låtarna.
Vid sidan av detta har du två fantastiska radiostationer som spelar en oändlig spellista med musik. Den ena heter Station för (Ditt namn). Här hör du låtar du älskar och borde älska. Vid sidan av den finns stationen Upptäck mer musik, som fokuserar enbart på låtar du inte har i biblioteket men som du borde uppskatta för att du gillar liknande artister tidigare. En grym radiostation för den som vill upptäcka mer musik från förr och nu.

Att säga att du inte kommer att upptäcka och hitta musik på Apple Music är som sagt en överdrift. Jag hittar varje vecka ny musik från tjänstens olika spellistor. Skam vore väl annars. De har över 30.000 spellistor på tjänsten och många är sammanställda av Apple Musics nordiska team för att passa vår marknad.

Sedan finns det ju spellistor skapade och delade av användarna på musiktjänsten också. Musikälskare som du och jag, vars spellistor du kan följa genom att lägga till dem i ditt bibliotek.
Där har ju denna blogg en hel del roliga spellistor som jag tycker du ska följa. På det viset kommer du alltid hitta den bästa musiken varje vecka.
De två främsta spellistorna är Svensk pop och Favoriter. De tycker jag du ska följa här och nu.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011