2005 släppte Petra Marklund och hennes September albumet In Orbit, uppföljaren till den självbetitlade debuten året innan.
Den största hiten från det nya albumet blev utan tvekan Cry for you som släpptes som singel året därpå och som under kommande åren lanserade sångerskan stort i olika regioner i världen.
Cry for you tog September ända upp till en femteplats på den brittiska singellistan efter att den släppts där 2008. Men inte bara det, Cry for you hamnade genom åren på topp tio i tolv olika länder så som Österrike, Frankrike, Nederländerna och Danmark. Här i Sverige nådde låten en sjätteplats och i USA blev det en klubbhit, där den hamnade på förstaplatsen på Billboard Hot Dance Airplay. Inte dåligt.

Popmuzik Podcast

Själv älskar jag den läckra attityden i låten när September sjunger hur hon aldrig kommer att gråta över den där personen som hon aldrig mer kommer att se, samt de tassande synth-stråkarna som löper genom låten. Lysande.

2010 var Petra Marklund med i första sängen av Så Mycket Bättre, där Thomas Di Leva tolkade just Cry for you.
En rolig kuriosa är väl att Charli XCX samplade Cry for you på singeln Beg for you, som släpptes 2022.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011