Vi kastar oss tillbaka till 1982. Året då Storbritannien började kriga mot Argentina över Falklandsöarna och Spanien blev medlemmar i Nato.

Svensk Pop Apple Music

Det är också året som det brittiska bandet Madness släpper singeln Our house, som är bandets känga till den dåvarande premiärministern Margaret Thatchers bostadspolitik och blev deras absolut största hit.

Här i Sverige omfamnade vi Our house extra mycket, för här klättrade låten till en förstaplats på singellistan. I hemlandet blev den femma, samt sjua på Billboard Hot 100 i USA.
Inte dåligt för en ganska repetitiv låt, som ändå är galet catchig. Jag tycker i alla fall att den fortfarande funkar riktigt bra och när jag hörde låten i På Spåret nyligen kände jag att den förtjänade ett nostalgiinlägg.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011