I veckan släppte Tomas Rimeika sitt andra album Våga och följde med det upp debuten Byälvdalen från i fjol. Denna gång är produktionen än mer euforisk när den ska vara det, mer pulserande och elektronisk, vilket jag uppskattade. Du har ju bland annat hört den härligt peppande Sjunga högt och pride-låten Våga (på nytt) i bloggen.

Nordiska Favoriter

Men Våga vill Tomas riva mansidealen. Att få män att öppna sig och våga visa känslor. För känner det är precis det man gör när man hör Våga. Att våga stå upp och få ut sina känslor. Om det så är att säga ifrån när folk beter sig dumt, eller att visa att man är ledsen. Det är ju bland annat det vi får uppleva på plattans ballader som mycket utgår från den separation Tomas gått igenom i fjol. Bättre att få ut även dessa känslor än att tyst bära dem och låta dem tynga ner en. Här kan jag tipsa er att lyssna på den fina Ibland som är riktigt fin.

Jag kopplade upp mig med Tomas för att prata mer om albumet och låtarna. Hur det kändes att bli nominerad som årets textförfattare under Manifestgalan samt att träffa Litauens ambassadör.

Du hör albumet Våga här nedan.

Tomas Rimeika

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011