Det var med låten Satellite som jag upptäckte den amerikanska bandet The Hooters i slutet av 80-talet. Jag minns att en kompis spelade upp albumet One Way Home från 1987 och jag föll pladask för det inledande spåret. Ett album som för övrigt innehöll singeln Johnny B som även den blev en hit för bandet.

Följ på Apple Music

Låten Satellite var ganska tidstypisk folk-pop-rock skulle jag säga. Bandets folk-sättning med dragspel och fiol förstärktes med synthar och starka melodier. Tyckte det funkade ovanligt bra då och faktiskt fortfarande gör.

Satellite är en satirisk känga till TV-predikanter, där både en gud i himlen samsas med alla satelliter som sprider hans budskap från olika TV-studior i staterna. En ekvation som kräver mycket pengar och med det måste folk ringa in för att bli helade och skänka pengar så de kan fortsätta sprida sina budskap. Åh, hyckleriet, som här blir till lysande pop.

Minns du när du hörde The Hooters första gången?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011